Medvedev: Ne trebaju vam podmornice jer uskoro ostajete bez mora

26.01.2023. 20:03
0
IZVOR: glassrpske.com

Kijevski režim uskoro će ostati bez pristupa moru, napisao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući objave da je Ukrajina tražila od Njemačke podmornice, prenosi Sputnjik.

- Sada je neki idiot izjavio da im trebaju avioni i…podmornice. Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nema, a ukrajinsko nebo smo mi zatvorili. A sada su podmornice već ozbiljna stvar. Posebno imajući u vidu da kijevski režim uskoro uopšte neće imati more. Onda će morati da sjede u čamcu nasred Dnjepra, učeći da sviraju sa muzikalnim starateljima besmrtnu (pjesmu Bitlsa) ‘Žuta podmornica’. Iako će podmornica biti, očigledno, žuto-plava - napisao je Medvedev na njegovom Telegram kanalu.

Prethodno je „Špigl” saopštio da zamjenik ministra inostranih poslova Ukrajine Andrej Meljnik traži od Njemačke da isporuči Ukrajini lovce, borbene brodove i podmornice.

U Berlinu je objavljeno je da je Njemačka donela odluku da pošalje Ukrajini tenkove „leopard 2”.

Portparol njemačke Vlade Štefen Hebeštrajt rekao je da je odluka donijeta nakon intenzivnih pregovora Njemačke sa najbližim evropskim i međunarodnim partnerima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO) Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO)
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 41m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 44m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 3m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 16m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    21h 14m
    0