Memorijalni turnir u odbojci prevazišao sva očekivanja

04.07.2023. 14:23
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Ekipa “Page – make IT happen” iz Istočnog Novog Sarajeva pobjednik je odbojkaškog turnira, organizovanog prvi put, u okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona”. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Čiča”, dok je treće mjesto, nakon petosetovne borbe, zauzela ekipa „Libero”.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Ovaj turnir privukao je veliku pažnju, te već sada, svi ljubitelji odbojke u Istočnom Sarajevu mogu da budu sigurni da će ovo odbojkaško takmičenje narednih godina postati tradicionalno.

Sve je počelo kada je grupa mladića i djevojaka, zaljubljenika u sport i zdrave životne vrijednosti, koji se druže gotovo svake nedjeljne večeri, došla do ideje da organizuju odbojkaški turnir u okviru ove manifestacije. Tada nisu ni slutili da će odbojkaško takmičenje, pored turnira u malom fudbalu, košarci, šahu i stonom tenisu, privući veliku pažnju i odjek u javnosti.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Uz podršku, dogovor i razumijevanje, turnir, koji je održan prvi put, prevazišao je sva očekivanja. Čak osam prijavljenih ekipa organizatorima je bilo iznenađenje, ali su ovi mladi ljudi znali da nisu jedini u našem gradu koji poštuju, igraju i njeguju ovaj sport.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Iako nemaju zvanično formiran tim, postoji standardna ekipa koja uglavnom nedjeljom igra odbojku u sali Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu, a čine je Milan Mitrović, Jovana Popić, Gordija Lučić, Tatjana Lučić, Dejan Bozalo, Nikola Radonja, Mihajlo Čangalović, Srđan Milošević, Marko Lozo, Aleksandar Lučić, Tijana Čampara, Miloš Stojanović, Bojan Marić, Katarina Šoja, Ana Bozalo, Ana Motika, te svi ostali koji izraze zainteresovanost za ovo lijepo druženje i igru.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Ovi momci i djevojke sa ponosom ističu da, već dvije godine okupljeni oko zajedničkog hobija, čine zdravu porodicu koja se nerijetko okuplja i druži i van termina.

Kako navode, sve ono što dolazi iz srca i želje za lijepim  druženjem, ne predstavlja im problem i naglašavaju da su uz samo tri lopte uspijevali da organizuju zagrijavanje i igru svih osam ekipa, kao i da odigraju vrlo kvalitetne utakmice.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Kako ovdje, većinom, nije riječ o profesionalnim odbojkašima i odbojkašicama, publika je bila iznenađena visokim nivoom i kvalitetom igre.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Veliki trud, sitne iskre, i po koji neželjen komentar upućen ka sudijama, sastavni su dio svake igre i sporta, ali fer-plej i izvinjenje uz „kiseo“ osmijeh nisu ostavljali ravnodušnim i bez iskrenog smiješka ni igrače ni sudije.

Rade Rikić, student mašinstva i finalista ovogodišnjeg takmičenja istakao je da je riječ o lijepom iskustvu, te da je bilo zanimljivo druženje sa ostalim članovima ekipa.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

- Iako je turnir memorijalnog karaktera, u velikoj mjeri je bila prisutna želja za pobjedom - naveo je Rikić i dodao da se ekipa „Čiča“, iz meča u meč, trudila da odigra što bolje i kvalitetnije.

Na pitanje da li je očekivao da će doći do finala, neskromno ističe da nije nimalo sumnjao u to, jer je, kako kaže, svaki igrač u timu vrlo dobar, te da je znao da mogu da pariraju svakoj ekipi.

Kako navodi, zainteresovanost građana, iako je postojala, nije bila toliko izražena u poređenju sa gledanosti fudbala. „Treba uzeti u obzir da je ove godine odigran prvi turnir u odbojci i nadam se da će sljedeće godine biti više prijavljenih ekipa i veći broj gledalaca na tribinama“, dodaje ovaj mladi igrač.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Jedan od najboljih igrača turnira i osvajač titule, Milan Mitrović, kaže da je turnir ispunio sva očekivanja i da vjeruje da će ovo takmičenje postati tradicija, te da će biti organizovano i u budućem periodu. „Vjerujem da će turnir postati tradicija, kao i fudbal“, navodi Mitrović i dodaje da je turnir okupio mlade ljude oko zajedničkog interesa – sporta, što je ujedno bio i glavni motiv organizacije ovog događaja.

Na pitanje da li je njegova ekipa očekivala titulu, s obzirom na to da su od starta turnira pokazali da imaju veliki potencijal i da je riječ o veoma kvalitetnom timu, on kaže da su dali sve od sebe, da su nastupali zajednički i „išli na pobjedu u svakom meču“.

Slika

Foto: gradistocnosarajevo.net

Mitrović je zahvalio kompaniji „Page“ d.o.o. iz Istočnog Sarajeva, koja je prepoznala kvalitet njegove ekipe i pružila im veliku i nesebičnu podršku tokom turnira.

On navodi da se većina učesnika na ovom takmičenju poznaje od ranije, da se svi druže, ali da to nije uticalo na takmičarski duh koji je bio prisutan u svakom meču.

Mitrović, kao i Rikić, te svi ostali igrači, posjetioci i gledaoci, vjeruju da će ovaj turnir privući još veću pažnju i da će biti prilike da građani Istočnog Sarajeva uživaju u interesantnoj i kvalitetnoj odbojci i idućih godina.

U okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“ osim u odbojci, održana su takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu, šahu i košarci. Manifestaciju organizuju Opštinska boračka organizacija “Ilidžanski borac” i opština Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    12h 21m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 5m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 49m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 50m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    23h 32m
    0