Međunarodni festival folklora u Istočnoj Ilidži u znaku Miloša, Magdalene i Vere

03.04.2024. 13:04
0
IZVOR: katera.news

Sve je spremno za početak trećeg Međunarodnog "Istočno Sarajevo folk-festa 2024" koji će se održati u subotu, 6. aprila u Istočnoj Ilii.

Rekao je ovo vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković, dodajući da će ovogodišnji festival biti humanitarnog karaktera.

Prema njegovim riječima, ulaz će biti besplatan, a sav prikupljeni novac u humanitarnoj kutiji biće usmjeren za liječenje sugrađana Miloša Božovića, Magdalene Vlaški i Vere Grgić.

On je naveo da će festival okupiti kulturno-umjetničkih društva iz Istočnog Sarajeva, Srbije i Sjeverne Makedonije.

- Pored kulturno-umjetničkih društava „Bratstvo“ iz Vojkovića, „Slavije“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Boško Vujadin“ iz Kasindola, nastupiće i AKUD „Prota Svetozar Vlakšalić“ iz Mošorina, DONKT „Rogalj“ Žabalj, FD „Ja volim folklor“ Niška Banja, KUD „Branko Radičević“ Sirig, KUD „Bratstvo“ Subotica, ZG „Raspeani radovisani“ iz Stipa iz Sjeverne Makedonije – rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

Slika

Predrag Krstović/Centar za kulturu i informisanje

Novaković je podsjetio da se međunarodni folklorni festival, čiji je osnivač Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, održava od 2022. godine održava u ovoj lokalnoj zajednici, te da ima ciklični karakter i da se održava dva puta godišnje.

- Na festivalu je do sada učestvovalo 20 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije, i više od 450 folkloraša, što ga čini jednim od najvećih kod nas po broju učesnika – rekao je on.

Festival će biti održan u sali Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima sa početkom u 19.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 25m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 51m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 6m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 29m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 13m
    0