Milačić: U Crnoj Gori se desio politički prevrat, povratak Đukanovića

08.02.2022. 11:02
0
IZVOR: Tanjug

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ocijenio je danas da je ono što se dešavalo prethodnih dana u Crnoj Gori klasična definicija političke korupcije i izdaje i dodao da se glasovima političke partije Dritana Abazovića za smjenu Vlade i predsjednika skupštine Crne Gore na političku scenu vraća politička opcija Mila Đukanovića.

Milačić je putem video linka na TV Prva rekao da se od glasanja za smjenu Vlade i zaključno sa jučerašnjom smjenom predsjednika skupštine Alekse Bečića u Crnoj Gori dogodio politički prevrat.

- Mi smo u Crnoj Gori svih ovih prethodnih dana zaključno sa jučerašnim skupštinom imali politički prevrat, gdje je glasovima iz URA, promijenjena i Vlada i predsjednik skupštine, imamo povratak Đukanovića, osnosno revitalizovanja te političke partije - rekao je Milačić.

Milačić smatra da je plan Abazovića i političke partije Mila Đukanovića formiranje manjinske Vlade, za koju, bi kaže, glasao DPS, ali se ne bi formalno našao u njenim redovima.

Kako je rekao, vanredni parlamentarni izbori su jedino zakonito i ustavno rješenje za izlazak iz trenutne političke situacije, ali, kaže, Abazović bježi od toga, jer je "njegov politički rejting potpuno srozan".

- Prema svim istraživanjima on ne bi mogao da ostvari cenzus za ulazak u parlament i zbog toga će na sve načine pokušavati da pobjegne od izbora - rekao je Milačić.

Na pitanje kako komentariše izjavu Mila Đukanovića da se trenutno širi velikosrpski nacionalizam koji ruši Crnu Goru, Milačić kaže da je Đukanović uvijek u ovakvim situacijama igrao na kartu "plašenja" Crne Gore od navodnog velikosrpskog nacionalizma, te da je to njegova ustaljena retorika.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    10h 41m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    11h 25m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    15h 30m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    15h 34m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    1h 1m
    0