Miladin Vuković prvi doplivao do Časnog krsta na rijeci Prači u paljanskom naselju Nikolići

19.01.2024. 15:02
2
IZVOR: srna.rs

Na rijeci Prači u paljanskom naselju Nikolići do Časnog krsta danas na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, prvi doplivao Miladin Vuković.

Vuković je sa još stotinjak učesnika, među kojima je bio i četvorogodišnjak Pavle Klačar, plivao 33 metra, što simboliše godine života Isusa Hristosa.

Vuković, koji je iz Skelana a živi na Palama, izjavio je da je i prije plivao za Časni krst i to na rijeci Drini, a danas je kao nagradu dobio Sveto pismo.

Prije osveštanja vode, u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgrabu služena je Sveta liturgija, te osveštan Časni krst i plivačima dat blagoslov za plivanje.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Petar 19.01.2024. 19:41
    Gosn. Krle, ovo je jedino nametanje gdje su svi pobjednici, a da to ne zvuči kao floskula, jer podvig je sam čin ulaska u vodu po velikoj hladnoći zbog same simbolike. Ne sjećam se da piše da je Jovan dao Isusu 150KM što je ušao u Jordan.
  • Generic placeholder image
    Krle 19.01.2024. 16:46
    Svaka čast mladom momku na odvažnosti i hrabrosti da zapliva za Časni krst. Ali dobio je skorman poklon, Sveto pismo, mada se poklonu negleda u zube. Organizator je bar za ovu svečanu i vrjednu pažnje priliku mogao momku dati bar neku novčanu nagradu i tako osvjetliti obraz.
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 29m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 55m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 10m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 33m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 17m
    0