Milica Borovčanin učenik generacije Osnovne škole "Sokolac"

28.05.2020. 13:46
0
IZVOR: SRNA

Milica Borovčanin, koja je tokom školovanja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima postigla najbolje rezultate, proglašena je za učenika generacije u Osnovnoj školi "Sokolac" za školsku 2019/2020. godinu, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je naglasio da ove godine nije bilo teško odabrati učenika generacije jer je Milica Borovčanin postizala izuzetne rezultate tokom devetogodišnjeg školovanja i osvojila više nagrada za vannastavne aktivnosti, među kojima nedavno književnu nagradu na Međunarodnom konkursu u Austriji.

On je napomenuo i da je u toku upis u prve razrede, te da se do sada prijavio 81 budući prvačić, ali da ih očekuju još na drugom upisnom roku u avgustu.

- Osnovna škola `Sokolac` nema odgovarajuće prostorije da bi učenici devetih razreda, u skladu sa zakonom, mogli da organizuju svoje slavlje, tako da nećemo moći organizovati proslavu male mature u ovoj ustanovi - izjavio je Rajić.

Rajić je naglasio da se sutra završava nastava za 101 učenika devetih razreda u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, u kojoj je trenutno ima 876 đaka.

Milica Borovčanin rekla je da joj ovo priznanje za učenika generacije znači mnogo, tim prije što je imala veliku podršku škole u svemu što je radila.

- Odlazak na mnoga takmičenje i učešće na kokursima omogućila mi je škola i zato mi je drago što mogu da pronosim ime svoje škole u najboljem svjetlu - rekla je učenik generacije sokolačkih osnovaca.

Milica je izrazila posebnu zahvalnost roditeljima za podršku koju su joj pružili, te navela da planira da upiše gimnaziju - opšti smjer na Sokocu, a nakon toga vjeruje da će se opredijeliti za studije prirodnih nauka.

Ona je podsjetila da je u martu osvojila treću nagradu na Međunarodnom književnom konkursu povodom Svetosavlja, za rad o temi "Svetosavska zvona – poezija šapuće u nama".

Od devet nagrada, kako je rekla, za literane radove osvojila je četiri prva mjesta, a 2018. je objavila i svoju prvu knjigu pod naslovom "Bezimeni čovjek", za koju je književna kritika dala najbolje ocjene, te dodala da je dobila i niz pohvala i diploma.

- Kada sve zbrojim, mislim da iz osnovne škole izlazim bogatija za niz novih znanja i sposobnosti. Nadam se da ću uspjeti ispuniti buduće ciljeve ostajući ponosna na činjenicu da sam bila učenik generacije Osnovne škole `Sokolac` - naglasila je Borovčaninova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 24m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 39m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 7m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 7m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 25m
    0