Милица Боровчанин ученик генерације Основне школе "Соколац"

28.05.2020. 13:46
0
ИЗВОР: СРНА

Милица Боровчанин, која је током школовања у наставним и ваннаставним активностима постигла најбоље резултате, проглашена је за ученика генерације у Основној школи "Соколац" за школску 2019/2020. годину, рекао је вршилац дужности директора ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је нагласио да ове године није било тешко одабрати ученика генерације јер је Милица Боровчанин постизала изузетне резултате током деветогодишњег школовања и освојила више награда за ваннаставне активности, међу којима недавно књижевну награду на Међународном конкурсу у Аустрији.

Он је напоменуо и да је у току упис у прве разреде, те да се до сада пријавио 81 будући првачић, али да их очекују још на другом уписном року у августу.

- Основна школа `Соколац` нема одговарајуће просторије да би ученици деветих разреда, у складу са законом, могли да организују своје славље, тако да нећемо моћи организовати прославу мале матуре у овој установи - изјавио је Рајић.

Рајић је нагласио да се сутра завршава настава за 101 ученика деветих разреда у овој васпитно-образовној установи, у којој је тренутно има 876 ђака.

Милица Боровчанин рекла је да јој ово признање за ученика генерације значи много, тим прије што је имала велику подршку школе у свему што је радила.

- Одлазак на многа такмичење и учешће на кокурсима омогућила ми је школа и зато ми је драго што могу да проносим име своје школе у најбољем свјетлу - рекла је ученик генерације соколачких основаца.

Милица је изразила посебну захвалност родитељима за подршку коју су јој пружили, те навела да планира да упише гимназију - општи смјер на Сокоцу, а након тога вјерује да ће се опредијелити за студије природних наука.

Она је подсјетила да је у марту освојила трећу награду на Међународном књижевном конкурсу поводом Светосавља, за рад о теми "Светосавска звона – поезија шапуће у нама".

Од девет награда, како је рекла, за литеране радове освојила је четири прва мјеста, а 2018. је објавила и своју прву књигу под насловом "Безимени човјек", за коју је књижевна критика дала најбоље оцјене, те додала да је добила и низ похвала и диплома.

- Када све збројим, мислим да из основне школе излазим богатија за низ нових знања и способности. Надам се да ћу успјети испунити будуће циљеве остајући поносна на чињеницу да сам била ученик генерације Основне школе `Соколац` - нагласила је Боровчанинова.

Коментари 0
Повезане вијести
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 15m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 16m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    5h 4m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 18m
    2
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    2h 2m
    0