Miličević i Vuković prešli crnogorsku granicu na humanitarnom putu

17.05.2023. 10:23
1
IZVOR: srna.rs

Siniša Miličević i Nenad Vuković iz Istočnog Sarajeva jutros su prešli granicu između Republike Srpske i Crne Gore i nastavili humanitarni pohod ka Manastiru Ostrog kako bi pomogli liječenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Miličević je rekao Srni da su juče prepješačili 50 kilometara od Dobropolja do Rafting kampa "Rajska rijeka" u kojoj su im kolege obezbijedile konak.

On je dodao da su jutros u 6.00 časova nastavili put prema Pivskom manastiru.

- Ne odustajemo od toga da pređemo put od oko 200 kilometara u ovom humanitarnom pohodu jer želimo da ukažemo na to da je osmogodišnjoj djevojčici iz Trnova, koja je oboljela od maligne bolesti, neophodna pomoć i da joj sa naše strane pomognemo koliko možemo - rekao je Miličević, koji je zajedno sa Vukovićem u ponedjeljak, 15. maja, krenuo pješke iz Istočnog Sarajeva.

Miličević je rekao da ih je tokom cijelog puta, uglavnom, pratila kiša, ali da su uspjeli da prepješače ovu dionicu.

On je izrazio nadu da ih ništa neće spriječiti da do Manastira Ostrog stignu u petak, 19. maja, uveče, kako su i planirali, i da će njihov humanitarni pohod uroditi plodom, odnosno da će makar malo pomoći maloj Magdaleni da dođe do sredstava za liječenje.

Miličević je naglasio da svako ko iskaže želju da pomogne, može uplatiti novac na žiro račun koji je otvoren za ovu namjenu.

Uplate na račun mogu se izvršiti i na broj 552-000-197-565-8815 u Adiko banci na ime Zorica Dursun, Trg Srđana Kneževića osam, 71220 Trnovo.

Osmogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti i trenutno je na liječenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, nakon čega bi liječenje trebalo da nastavi u inostranstvu, za šta je potrebno prikupiti oko 300.000 evra.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Goran 17.05.2023. 14:44
  Bog vas blagoslovio momci
Povezane vijesti
Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sarajevu školuju kvalitetni kadrovi Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sa...
Pozorište "Pinokio" iz Beograda oduševilo mališane predstavom "Malčić Palčić" Pozorište "Pinokio" iz Beograda oduševilo mališane predstavom "Malčić Palčić"
Nikša Rajak: Stremim ka samom vrhu (FOTO) Nikša Rajak: Stremim ka samom vrhu (FOTO)
Najčitanije
 • Posljednji ispraćaj Dalibora Pljevaljčića
  12h 20m
  0
 • Obavještenje o prijemu zahtjeva kategorisanih boraca VRS na jedinstveni mjesečni borački dodatak
  14h 9m
  0
 • Aleksandra je pobijedila rak sa metastazama na sedam organa
  18h 51m
  1
 • Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sarajevu školuju kvalitetni kadrovi
  16h 45m
  4
 • Sandri Savić potrebni dobrovoljni davaoci krvi na VMA
  8h 41m
  0