Miloš Močević drži visoke procente odbrana u Bezansonu

23.01.2022. 21:26
0
IZVOR: sportdc.net

Nekadašnji golman Slavije Miloš Močević dokazao je i u Francuskoj da je golman velikog kalibra. Sjajnim odbranama se istakao, skrenuo pažnju na sebe, a Bezansonu pomaže u ostvarivanju ciljeva, iako to baš i nije najbolje izgledalo što se tiče same ekipe u finišu prvog dijela sezone.

- Sam početak sezone je bio dosta težak za nas. Promijenili smo trenera i dosta igrača. Trebalo je nekoliko utakmica da se uigramo i budemo kompaktni, poslije čega smo zaigrali zaista dobro. Naročito se to može reći protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele, ujedno i favorita za osvajanje lige. Nažalost, u nastavku sezone su nam se povrijedila petorica igrača, od toga trojica iz prve postave, pa sam plasman nije onakav kakav smo planirali. Ali, sve u svemu zadovoljni smo urađenim. Moglo je i bolje, s obzirom na to da smo u dosta utakmica prosuli prednost. Nadam se da će nam se to sve vratiti u drugom dijelu - rekao je za SportDC Miloš Močević, a onda dodao:

- Ambicije kluba su što bolji plasman na tabeli, a ako nas povrede zaobiđu i uhvatimo dobru formu onda možemo da razmišljamo i o plej ofu.

Godina i po dana u Bezansonu sasvim je dovoljna da se stekne dobar utisak kako o klubu, tako i o samom životu u gradu na rijeci Du. 

- Definitivno, ovo je ono što sam očekivao kada sam dolazio u Francusku što se tiče igre. Profesionalizam je na vrhunskom nivou, uslovi za treniranje i oporavak su fenomenalni. Posebno me oduševljava dvorana i sam ambijent u istoj, a onda i treniranje, uprava, navijači, sve je sjajno. Cjelokupna energija kluba čini da je pravo zadovoljstvo igrati ovdje. Mogu reći i da sam se navikao na sam život u Bezansonu. Na početku je bilo malo problema sa uklapanjem, prvashodno zbog jezičke barijere, ali sada je već mnogo lakše. Idem na časove francuskog i mogu se sporazumjeti sa igračima na terenu, što je najvažnije.

Sa 31% odbrana u sezoni, Miloš Močević je u samom vrhu golmana u drugoligaškom rangu Francuske. Sigurno da to privlači pažnju, a i sam Miloš nam kaže da je već bilo nekih razgovora.

- Prvo, hvala na komplimentu za to. Ponuda ima, kao i razgovora, ali još ništa nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru. Ovdje mi ističe ugovor u julu i treba da razgovaram sa Besanconom, pa ćemo vidjeti da li nam se želje dalje podudaraju. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Miloš Močević u prvoj francuskoj ligi Miloš Močević u prvoj francuskoj ligi
Miloš Močević ostaje vjeran Bezansonu Miloš Močević ostaje vjeran Bezansonu
Miloš Močević produžio ugovor sa Bezansonom Miloš Močević produžio ugovor sa Bezansonom
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    15h 42m
    5
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    18h 25m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    13h 17m
    5
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    22h 10m
    0
  • Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
    20h 11m
    0