Милош Мочевић држи високе проценте одбрана у Безансону

23.01.2022. 21:26
0
ИЗВОР: sportdc.net

Некадашњи голман Славије Милош Мочевић доказао је и у Француској да је голман великог калибра. Сјајним одбранама се истакао, скренуо пажњу на себе, а Безансону помаже у остваривању циљева, иако то баш и није најбоље изгледало што се тиче саме екипе у финишу првог дијела сезоне.

- Сам почетак сезоне је био доста тежак за нас. Промијенили смо тренера и доста играча. Требало је неколико утакмица да се уиграмо и будемо компактни, послије чега смо заиграли заиста добро. Нарочито се то може рећи против екипа из горњег дијела табеле, уједно и фаворита за освајање лиге. Нажалост, у наставку сезоне су нам се повриједила петорица играча, од тога тројица из прве поставе, па сам пласман није онакав какав смо планирали. Али, све у свему задовољни смо урађеним. Могло је и боље, с обзиром на то да смо у доста утакмица просули предност. Надам се да ће нам се то све вратити у другом дијелу - рекао је за СпортДЦ Милош Мочевић, а онда додао:

- Амбиције клуба су што бољи пласман на табели, а ако нас повреде заобиђу и ухватимо добру форму онда можемо да размишљамо и о плеј офу.

Година и по дана у Безансону сасвим је довољна да се стекне добар утисак како о клубу, тако и о самом животу у граду на ријеци Ду. 

- Дефинитивно, ово је оно што сам очекивао када сам долазио у Француску што се тиче игре. Професионализам је на врхунском нивоу, услови за тренирање и опоравак су феноменални. Посебно ме одушевљава дворана и сам амбијент у истој, а онда и тренирање, управа, навијачи, све је сјајно. Цјелокупна енергија клуба чини да је право задовољство играти овдје. Могу рећи и да сам се навикао на сам живот у Безансону. На почетку је било мало проблема са уклапањем, првасходно због језичке баријере, али сада је већ много лакше. Идем на часове француског и могу се споразумјети са играчима на терену, што је најважније.

Са 31% одбрана у сезони, Милош Мочевић је у самом врху голмана у друголигашком рангу Француске. Сигурно да то привлачи пажњу, а и сам Милош нам каже да је већ било неких разговора.

- Прво, хвала на комплименту за то. Понуда има, као и разговора, али још ништа нисам одлучио гдје ћу наставити каријеру. Овдје ми истиче уговор у јулу и треба да разговарам са Бесанцоном, па ћемо видјети да ли нам се жеље даље подударају. 

Коментари 0
Повезане вијести
Милош Мочевић у првој француској лиги Милош Мочевић у првој француској лиги
Милош Мочевић остаје вјеран Безансону Милош Мочевић остаје вјеран Безансону
Милош Мочевић продужио уговор са Безансоном Милош Мочевић продужио уговор са Безансоном
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  14h 31m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  4h 26m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  11h 55m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  9h 56m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  13h 8m
  0