Ministar Lučić - saopštenje za medije

25.04.2022. 12:51
10
IZVOR: katera.news

Nakon hapšenja zaposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Miloša Nikolića, Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije demantuje bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem, kao i da je sa  uhapšenim Nikolićem imao  kumovske ili slične veze,  kako to proteklih dana prenose i insinuiraju pojedini mediji.

Ministar Lučić je sa svojim nekadašnjim pratiocem Nikolićem imao isključivo profesifonalan odnos, a  već  nekoliko mjeseci Miloš Nikolić nije u pratnji ministra Lučića jer je na bolovanju.

Miloš Nikolić je dugogodišnji zaposlenik Direkcije i u svojoj policijskoj karijeri godinama je bio pratilac mnogobrojnih visokih zavničnika BiH uključujući i nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Nakon imenovanja, ministru Lučiću je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dodijelila dva pratioca, a jedan od njih je bio i Miloš Nikolić. Za pretpostaviti je da svi zaposleni Direkcije prolaze bezbjednosne provjere i da nadležne istitucije prate i kontrolišu njihov rad.

Poražavajuća je činjenica da su nadležne istitucije već duže vrijeme pratile i imale informacije o nezakonitim radnjama Miloša Nikolića, a da  nisu o tome obavijestile ministra Lučića jer je na taj način bila ugrožena i njegova bezbijednost.

Postavlja se pitanje da li je to urađeno namjerno što je direktna prijetnja za život ministra Lučića ili je u pitanju nedostatak neznanja i neprofesionalizam što je takođe samo po sebi poražavajuće i opasno za čitavo društvo.

 Zbog toga ministar Lučić traži odgovornost nadležnih institucija jer su pokazale neodgovornost, nedosljednost, neprofesionalizam i diletantizam i direktno su mu ugrozile život. Ministar Lučić podržava i zalaže se za vladavinu prava kao i  da svi oni koji  su na bilo koji način prekršili zakon moraju odgovarati i biti adekvanto kažnjeni.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Vrač 26.04.2022. 16:02
    A, @dobrinju i te što svi sve znaju a d.petom ne mrdaju, već pametuju i klinče se preko tastature, takođe nabijem na neku stvar... Pa ako svi znaju što nešto ne uradite?
  • Generic placeholder image
    Vrač 26.04.2022. 15:56
    Ja ministra i g.vana...
  • Generic placeholder image
    Pale 26.04.2022. 13:21
    Ministar ne mora znati sta mu pratnja radi, ali isto tako mogao je da pretpostaviti da nesto nije u redu... Skupa kola, putovanja, trosenje velikih kolicina novca su odlika Nikolica, i to svi znamo.
    Zalosno je kako omladina poleti da zaradi brze pare... A svaki dan vide da se takav zivot obije od glavu.

  • Generic placeholder image
    Dodo 26.04.2022. 09:25
    Ali i dalje se ljudi iščuđavaju što se kod nas krše ljudska prava...
  • Generic placeholder image
    Jovo 26.04.2022. 09:20
    Kažu da je ministar imao ozbiljan razgovor sa određenim licima sa Pala, te mu nije prijao nikako, nakon ovih nemilih dešavanja. Trebao si ti Miloše u banci nastaviti.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 25.04.2022. 21:18
    Jbt ovaj nema srama i stida.. Svaki covjek iz Lukavice zna ko su Lucici iz Vojkovica. Da imas imalo obraza i srama preselio bi se na Island i promijenio identitet
  • Generic placeholder image
    Mile 25.04.2022. 18:27
    Ma dusa postena joj ,koliko ste posteni pa sve gradite vile i apartmane po Jahorini , za par godina vi vise nakradete nego sto jedan prosjecan covjek za zivota ma za tri zivota ne moze zaraditi !
  • Generic placeholder image
    sRanka 25.04.2022. 16:09
    Lučicu ne laži.
  • Generic placeholder image
    Kloc 25.04.2022. 13:26
    Dobri naš ministar, u nemilosti od srednje škole od strane profesora, kao i na fakultetu, a sada u nemilosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Čuvaj se.
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 25.04.2022. 13:05
    Da imas grama morala podnio bi davno ostavku. Citava Lukavica zna u kakvim ste odnosima i ko vam je nadredjeni.
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 36m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 31m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 19m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 25m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 53m
    0