Министар Лучић - саопштење за медије

25.04.2022. 12:51
10
ИЗВОР: katera.news

Након хапшења запосленика Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Милоша Николића, Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић најоштрије демантује било какву повезаност са овим случајем, као и да je са  ухапшеним Николићем имао  кумовске или сличне везе,  како то протеклих дана преносе и инсинуирају поједини медији.

Министар Лучић је са својим некадашњим пратиоцем Николићем имао искључиво професифоналан однос, а  већ  неколико мјесеци Милош Николић није у пратњи министра Лучића јер је на боловању.

Милош Николић је дугогодишњи запосленик Дирекције и у својој полицијској каријери годинама је био пратилац многобројних високих завничника БиХ укључујући и некадашњег српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Након именовања, министру Лучићу је Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ додијелила два пратиоца, а један од њих је био и Милош Николић. За претпоставити је да сви запослени Дирекције пролазе безбједносне провјере и да надлежне иституције прате и контролишу њихов рад.

Поражавајућа је чињеница да су надлежне иституције већ дуже вријеме пратиле и имале информације о незаконитим радњама Милоша Николића, а да  нису о томе обавијестиле министра Лучића јер је на тај начин била угрожена и његова безбиједност.

Поставља се питање да ли је то урађено намјерно што је директна пријетња за живот министра Лучића или је у питању недостатак незнања и непрофесионализам што је такође само по себи поражавајуће и опасно за читаво друштво.

 Због тога министар Лучић тражи одговорност надлежних институција јер су показале неодговорност, недосљедност, непрофесионализам и дилетантизам и директно су му угрозиле живот. Министар Лучић подржава и залаже се за владавину права као и  да сви они који  су на било који начин прекршили закон морају одговарати и бити адекванто кажњени.

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Vrač 26.04.2022. 16:02
    A, @dobrinju i te što svi sve znaju a d.petom ne mrdaju, već pametuju i klinče se preko tastature, takođe nabijem na neku stvar... Pa ako svi znaju što nešto ne uradite?
  • Generic placeholder image
    Vrač 26.04.2022. 15:56
    Ja ministra i g.vana...
  • Generic placeholder image
    Pale 26.04.2022. 13:21
    Ministar ne mora znati sta mu pratnja radi, ali isto tako mogao je da pretpostaviti da nesto nije u redu... Skupa kola, putovanja, trosenje velikih kolicina novca su odlika Nikolica, i to svi znamo.
    Zalosno je kako omladina poleti da zaradi brze pare... A svaki dan vide da se takav zivot obije od glavu.

  • Generic placeholder image
    Dodo 26.04.2022. 09:25
    Ali i dalje se ljudi iščuđavaju što se kod nas krše ljudska prava...
  • Generic placeholder image
    Jovo 26.04.2022. 09:20
    Kažu da je ministar imao ozbiljan razgovor sa određenim licima sa Pala, te mu nije prijao nikako, nakon ovih nemilih dešavanja. Trebao si ti Miloše u banci nastaviti.
  • Generic placeholder image
    Nemanja 25.04.2022. 21:18
    Jbt ovaj nema srama i stida.. Svaki covjek iz Lukavice zna ko su Lucici iz Vojkovica. Da imas imalo obraza i srama preselio bi se na Island i promijenio identitet
  • Generic placeholder image
    Mile 25.04.2022. 18:27
    Ma dusa postena joj ,koliko ste posteni pa sve gradite vile i apartmane po Jahorini , za par godina vi vise nakradete nego sto jedan prosjecan covjek za zivota ma za tri zivota ne moze zaraditi !
  • Generic placeholder image
    sRanka 25.04.2022. 16:09
    Lučicu ne laži.
  • Generic placeholder image
    Kloc 25.04.2022. 13:26
    Dobri naš ministar, u nemilosti od srednje škole od strane profesora, kao i na fakultetu, a sada u nemilosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Čuvaj se.
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 25.04.2022. 13:05
    Da imas grama morala podnio bi davno ostavku. Citava Lukavica zna u kakvim ste odnosima i ko vam je nadredjeni.
Повезане вијести
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 29m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 59m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 40m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 22m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 26m
    0