Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbijedili let za malu heroinu

30.07.2020. 17:07
0
IZVOR: srpskainfo

Predsjednik i osnivač "MK Grupe" (MK Group), Miodrag Kostić udružio je snage sa najboljim svjetskim teniserom Novakom Đokovićem i obezbijedio let u Sjedinjene Američke Države, privatnim avionom, za malu Sofiju Markuljević. Akcija “Za Sofijin prvi korak” podigla je na noge cijelu Srbiju, ali i regiju, a priču zaokružuje humani gest dvojice filantropa.

 

Sofijin otac, Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara.

– Hvala cijeloj Srbiji koja je učestvovala u prikupljanju novca za liječenje Sofije. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike, u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana – izjavio je Markuljević.

Sofiji Markuljević sa samo dva i po mjeseca utvrđena je rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip II. Djeca sa ovom dijagnozom žive najviše dvije godine, a jedina šansa za malu Sofiju je hitno liječenje u inostranstvu, čiju su realizaciju, osim cijele nacije, potpomogli i kompanija "MK Grupa" na čelu sa Miodragom Kostićem, kao i najuspješniji teniser Novak Đoković, piše "Blic".

Nedavno je Miodrag Kostić učinio sličan gest u Sloveniji, kada je organizovao privatan let za Ameriku za slovenačkog dječaka – Krisa Zudicha, kojem je takođe dijagnostifikovan oblik spinalne mišićne atrofije. Tada su slovenački mediji prenosili sa posebnom pažnjom ovu vijest o humanom gestu jednog srpskog biznismena koji već nekoliko godina unazad posluje i u ovoj zemlji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom
Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković
Zatvorenike nema ko da liječi Zatvorenike nema ko da liječi
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 28m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 0m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 38m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 10m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    21h 43m
    0