Миодраг Костић и Новак Ђоковић обезбиједили лет за малу хероину

30.07.2020. 17:07
0
ИЗВОР: srpskainfo

Предсједник и оснивач "МК Групе" (MK Group), Миодраг Костић удружио је снаге са најбољим свјетским тенисером Новаком Ђоковићем и обезбиједио лет у Сједињене Америчке Државе, приватним авионом, за малу Софију Маркуљевић. Акција “За Софијин први корак” подигла је на ноге цијелу Србију, али и регију, а причу заокружује хумани гест двојице филантропа.

 

Софијин отац, Стефан Маркуљевић захвалан је свим учесницима хуманитарне акције у оквиру које је до сада сакупљено 2,4 милиона долара.

– Хвала цијелој Србији која је учествовала у прикупљању новца за лијечење Софије. Посебно смо захвални Миодрагу Костићу и његовој компанији, као и Новаку Ђоковићу, јер је њихова помоћ дошла као круна ове акције за бољи живот наше Софије. Без њиховог ангажовања организација путовања до Америке, у условима пандемије корона вирусом не би била тако лако реализована – изјавио је Маркуљевић.

Софији Маркуљевић са само два и по мјесеца утврђена је ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип II. Дјеца са овом дијагнозом живе највише двије године, а једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству, чију су реализацију, осим цијеле нације, потпомогли и компанија "МК Група" на челу са Миодрагом Костићем, као и најуспјешнији тенисер Новак Ђоковић, пише "Блиц".

Недавно је Миодраг Костић учинио сличан гест у Словенији, када је организовао приватан лет за Америку за словеначког дјечака – Криса Зудицха, којем је такође дијагностификован облик спиналне мишићне атрофије. Тада су словеначки медији преносили са посебном пажњом ову вијест о хуманом гесту једног српског бизнисмена који већ неколико година уназад послује и у овој земљи.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 46m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 44m
    7
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 25m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 4m
    0