“Mir sa ženskim licem” Otvorena postavka portreta heroina i boraca za dobrobit

03.07.2019. 20:03
0
IZVOR: srpskainfo.com

U Domu omladine u Banjaluci otvorena je izložba “Mir sa ženskim licem”. U postavci su predstavljeni portreti i biografije žena iz 12 gradova BiH, koje su se u vremenu zla borile za mir i dobrobit, često i prevazilazeći teške traume, koje su preživjele.

– Na ovim panoima možete vidjeti 20 skromnih heroina, među kojima ima umjetnica, naučnica, aktivistkinja, ali i domaćica i novinarki, žena raznih zanimanja i životnih priča, ali su sve one posvećene misiji mira – rekla je jedna od organizatorki inicijative direktorka Fondacije Lara iz Bijeljine, Radmila Žigić.

Izložba je postavljena zahvaljujući podršci njemačke fondacije ZFD.

Izložbu je otvorila predsjednica Vijeća naroda RS Nada Tešanović, koja je istakla da je ovih 20 žena slika svih groznih stvari, koje su one, borci za mir pretrpjele u ratu i neposredno poslije rata.

Otvaranju su prisustvolale i predstavnca Fondacije Frdrih Ebert Tanja Topić, predsjednica UO Fondacije Udružene žene Banjaluka Nada Holubović, aktivistkinja HO Partner Olivera Mastikosa, predsjednica Helsinškog parlamenta građana Dragana Dardić. Posebnu pažnju je privuklo izlaganje dr Milene Karaperović, profesorice filozofije na Univerzitetu u Banjaluci, jedna od žena predstavljenih na izložbi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Srpski Karavađo slikao je u slavu Božiju i za pouku naroda svog Srpski Karavađo slikao je u slavu Božiju i za pouku naroda svog
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 36m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 20m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    16h 5m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    13h 4m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    13h 10m
    0