Mitropolit Amfilohije: Pobijedićemo i nepravdu i virus

20.04.2020. 10:14
0
IZVOR: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da će Crkva pobijediti jer je Hristos pobijedio smrt još prije 2000 godina, kao i da će čovječanstvo pobijediti pandemiju virusa korona koji je opomena savremenom čovjeku da se promijeni odnos prema prirodi.

Mitropolit Amfilohije je naglasio da pobjeda Crkve neće biti pobjeda partijske politike već pobjeda politike slobode naroda.

- Litije su priziv na pomirenje Crne Gore, ne na produbljenje dioba i podjela u Crnoj Gori - rekao je vladika Amfilohije za Radio "Svetigora".

On je istakao da su "nevjerovatne klevete da Crkva ne priznaje nezavinost Crne Gore".

Mitropolit Amfilohije rekao je da se Crkva neprestano moli za sve koji su pogođeni teškim posljedicama bolesti izazvane novim virusom korona.

- Nije ovo jedini virus u istoriji. Bilo je kroz istoriju mnogo virusa, poput virusa nacizma i fašizma pa su pobijeđeni i prevaziđeni - ukazao je mitropolit Amfilohije, naglasivši da će narod i čovječanstvo pobijediti i ovo iskušenje.

Vladika Amfilohije je ocijenio da je Covid-19 opomena savremenom čovjeku da promijeni odnos prema prirodi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ministar kulture i medija Crne Gore zabranila podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju Ministar kulture i medija Crne Gore zabranila podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju
Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne Gore! Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne...
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    11h 5m
    5
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    3h 14m
    0
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    7h 7m
    18
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    8h 56m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    10h 55m
    0