Mitropolit danas u Vojkovićima

19.01.2020. 08:53
0
IZVOR: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Petra Sarajevskog u Vojkovićima, a potom će blagosloviti učesnike koji će u rijeci Željeznici plivati za Časni krst.

Sveta arhijerejska liturgija biće služena u 9.00 časova. Za 10.00 časova planirano je veliko osveštanje vode, a u 11.30 kreće litija od Hrama do mosta Ratka Močevića.

Za Časni krst plivaće se ispod mosta Ratka Močevića stazom dugom 33 metra koja simbolizuju broj godina života Isusa Hrista.

Predsjednik Organizacionog odbora Ranko Skakavac rekao je Srni da je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i ove godine obezbijedio zlatnik za pobjednika trke.

Organizatori manifestacije su Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Vojkovići" i DŽudo klub "Famos" uz blagoslov Srpske pravoslavne crkvene opštine Vojkovići, a pokrovitelj je opština Istočna Ilidža. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 1m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 43m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 11m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 32m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 41m
    0