Mitropolit Hrizostom: Božić - praznik čovjekovog spasenja

08.01.2023. 12:43
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu

Mitropolit Hrizostom čestitao je pravoslavnim vjernicima Božić, te poručio da to nije praznik samo hrišćana "već praznik neba i zemlje, svih ljudi i svih svjetova i svih vremena".

- Gospod je čuvao tajnu svoga ovaploćenja, kako bi upravo kroz Bogočovjeka Isusa Hrista, kroz njegovo rođenje i sve ono što je Gospod sobom donio promijenio i spasio svijet - naveo je mitropolit.

Mitropolit je naglasio, da kada se slavi dan Hristovog rođenja, slavi se velika tajna, a to je tajna vjere i pobožnosti, da se Bog javi u tijelu čovjeka, što je najveća tajna čuvena u istoriji, kroz koju je Bog iz ničega stvorio sve.

- Upravo kroz tu tajnu otkrivanja Boga i njegovo postojanje čovjekom i javljanje u tijelu je najveća tajna o kojoj treba da svakodnevno razmišljamo i da se sjećamo jer to je smisao našeg postojanja. Postojanja da saznamo Boga da spoznamo ko je Isus Hristos - istakao je vladika Hrizostom.

Mitropolit je dodao da svako koji spozna ko je Gospod Isus Hristos taj je našao carstvo nebesko.

Komentari 0
Povezane vijesti
U utorak čitanje vaskršnje poruke U utorak čitanje vaskršnje poruke
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 33m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 47m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    15h 4m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 39m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 54m
    0