Mitropolit Hrizostom danas služi liturgiju u Istočnom Starom Gradu

09.08.2019. 08:40
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Istočnom Starom Gradu povodom obilježavanje Dana i krsne slave ove opštine - Svetog velikomučenika Pantelejmona.

Nakon liturgije, koja će biti služena od 9.00 časova u Hramu Svetog velikomučenika Pantelejmona, a predviđena je litija oko hrama i lomljenje slavskog kolača. 

Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježju srpskim borcima iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata sinoć je na Hreši u Istočnom Starom Gradu počelo obilježavanje Dana i krsne slave opštine - Svetog velikomučenika Pantelejmona. 

Vijence na spomenik položili su načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, delegacije boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija Opštinskog odbora SNSD-a, kao i opštinska delegacije Udrženja penzionera. 

Nakon polaganja vijenaca održana je svečana sjednica Skupštine opštine Istočni Stari Grad na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. 

Potom je održano guslarsko veče na kojem su nastupili istaknuti prvaci iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 59m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    3h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    3h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    4h 10m
    0