Митрополит Хризостом данас служи литургију у Источном Старом Граду

09.08.2019. 08:40
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће данас Свету архијерејску литургију у Источном Старом Граду поводом обиљежавање Дана и крсне славе ове општине - Светог великомученика Пантелејмона.

Након литургије, која ће бити служена од 9.00 часова у Храму Светог великомученика Пантелејмона, а предвиђена је литија око храма и ломљење славског колача. 

Полагањем вијенаца на Спомен-обиљежју српским борцима из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата синоћ је на Хреши у Источном Старом Граду почело обиљежавање Дана и крсне славе општине - Светог великомученика Пантелејмона. 

Вијенце на споменик положили су начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, делегације борачких организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, делегација Општинског одбора СНСД-а, као и општинска делегације Удржења пензионера. 

Након полагања вијенаца одржана је свечана сједница Скупштине општине Источни Стари Град на којој су уручена признања заслужним појединцима и колективима. 

Потом је одржано гусларско вече на којем су наступили истакнути прваци из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом служи вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служи вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    20h 39m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 32m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    21h 17m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    8h 15m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 2m
    0