Mitropolit Hrizostom služi Carske časove u Staroj crkvi u Sarajevu

22.04.2022. 09:56
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće na Veliki petak Carske časove u Staroj crkvi svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Sarajevu.

Služba je počela u 9.00 časova.

U 17.00 časova, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu najavljeno je večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice, a statije u 18.30 časova.

Mitropolit će na Vaskrs, u nedjelju, 24. aprila, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Sveta arhijerejska liturgija počinje 9.00 časova, dok će Pashalno večernje biti služeno u 17.00 časova.

Mitropolit dabrobosanski na Veliki ponedjeljak, 25. aprila, u 9.00 časova služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Na Veliki utorak, 26. aprila, Sveta arhijerejska liturgija, sa početkom u 9.00 časova, biće služena u paraklisu posvećenom prazniku Nerukotvorenog obraza Gospoda Isusa Hrista u Kuli, u opštini Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21h 57m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    22h 2m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    22h 54m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    23h 8m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    16h 5m
    4