Mitropolit Hrizostom služi liturgiju na Han Pijesku

05.08.2023. 12:06
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u srijedu, 9. avgusta Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog velikomučenika Pantelejmona na Han Pijesku, povodom krsne slave i Dana opštine.

Liturgija povodom hramovne i slave opštine počeće u 9.30 časova, saopšteno je iz Crkvene opštine Han Pijesak.

Povodom obilježavanja Dana opštine, u Spomen sobi biće služen parastos poginulim borcima, a potom će biti položeni vijenci na Spomenik poginulim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, rečeno je Srni u opštini Han Pijesak.

Čin lomljena slavskog kolača u Parohijskom domu crkve Svetog Pantelejmona planiran je u 11.00 časova.

U okviru obilježavanja, Povelja opštine biće dodijeljena Narodnoj biblioteci "Branko Čučak", koja je proglašena najboljom bibliotekom u Republici Srpskoj u 2022. godini.

Zlatna plaketa opštine biće uručena magistru farmacije Jadranki Bjelaković, dugogodišnjem direktoru Javne ustanove "Apoteka" na Han Pijesku.

Zlatne značke za Dan i krsnu slavu opštine dobiće vrtić "Diana Budisavljević" i Odbojkaški klub "Han Pijesak" za postignute rezultate u prošloj godini.

U čitaonici Narodne biblioteke "Branko Čučak" biće otvorena i izložba pod nazivom "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku", autora Radovana Pilipovića, direktora Arhiva Srpske pravoslavne crkve, te đakona Nenada Idrizovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    4h 16m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    7h 2m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    9h 42m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    6h 35m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    21h 31m
    0