Mitropolit Hrizostom: Smisao Hristove istorije je spasenje čovjeka

21.04.2022. 14:34
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji i u svojoj besjedi istakao da cijeli smisao Hristove istorije jeste upravo spasenje čovjeka i svijeta.

- I kada vidite kako se danas bore protiv svijeta, protiv čovjeka i čovječanstva, upravo se bore protiv Boga - naglasio je mitropolit Hrizostom, obraćajući se vjernicima.

Mitropolit je naveo da je Veliki četvrtak veliki dan, kada se mora duboko razmišljati o tome šta nam Gospod danas daruje, a šta mi činimo prema Gospodu.

- Veliki je po milosti Božijoj, po dobroti i ljubavi Božijoj koju nam Bog učini davši sebe za vječnu hranu i vječno piće, za osvećenje naše i sjedinjenje sa Bogom - rekao je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit je napomenuo da je Veliki četvrtak istovremeno i tragični dan, jer je čovjek toga dana izdao Boga, osudio i prodao za 30 srebrnjaka.

Čestitajući predstojeći Vaskrs, mitropolit Hrizostom je poželio da veliko Vaskrsenje Hristovo bude na spasenje svima koji prate Gospoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 6m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 13m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 55m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 33m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 5m
    0