Mizdrak sprema Sokolove za završni turnir Kupa Republike Srpske

31.08.2022. 18:08
0
IZVOR: sportdc.net

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva spremaju se za nastup na završnici Kupa Republike Srpske. 

Sokolovi su jedini prvoligaš na završnom turniru, uz to i značajno podmlađeni u odnosu na prošlu sezonu, tako da šanse objektivno i nisu velike. Ali, pred domaćom publikom žele da se predstave u najboljem svjetlu.

Pripreme su započeli prije mjesec dana, a u međuvremenu vođenje ekipe je preuzeo Borislav Mizdrak, koji je prvobitno bio pomoćni trener Borisu Tešanoviću.

- Odradili smo bazične pripreme i dio priprema sa loptom. Sve ide kako treba. Imamo par momaka koji nisu tu svaki trening sa nama zbog poslovnih obaveza, neki i privatnih, ali spremamo se i nadamo se najboljem rezultatu u Kupu, rekao je za SportDC Borislav Mizdrak.

Slaviju mnogi vide kao apsolutnog autsajdera u konkurenciji branioca trofeja Sloge iz Doboja, sa kojom Slavija i igra u polufinalu, te Leotara i banjalučkog Borca.

- Tako je. Sloga je apsolutni favorit. Tradicija je na njihovoj strani. Mnogo su bolja ekipa, jača, brža, ali mi se nećemo predati, igramo za naš i našu publiku, s tim da ćemo iskoristiti ovu utakmicu kao pripremni period za ligu, koja nam je mnogo bitnija od Kupa, ali igraćemo, daćemo sve od sebe, pa neka bolji pobjedi.

Mizdrak želi od mlade ekipe Slavije da vidi borbu, zalaganje i na kraju krajeva da vidi gdje je u odnosu na premijerligaške ekipe, te želi da izvuku pouke sa završnice Kupa Republike Srpske i to primjene u prvenstvu.

- Interesuje me da pokažemo ono što smo uradili u ovih prethodnih mjesec dana, da uigramo ekipu, da ona stekne dodatno iskustvo, pogotovo ovi mlađi momci, koji su jako potrebni klubu, na kraju krajeva njima će klub i ostati. Želim da iskoristimo ovaj Kup Republike Srpske da se uigramo, da odigramo sa jakim protivnikom prije svega, da vidimo gdje smo i da to iskustvo koristimo u Prvoj ligi Republike Srpske.

Slavija je tokom priprema odigrala jednu prijateljsku utakmicu, protiv sarajevske Bosne, i sa njom je zadovoljan trener Slavije.

- Po meni, utakmica sa Bosnom je bila korektna. Odigrali smo dobro, jako. Naravno, imali smo padova u igri, to će se dešavati u prvenstvu, od toga se ne može pobjeći. Ali ćemo probati da koristimo tu bolju igru, da imamo što više bolje igre u odnosu na tu slabiju. Dešavaju nam se crne minute. Ili, kada napravimo rezultat, automatski igra popušta, igrači popuste. To ćemo vidjeti da se ne dešava više jer neke ekipe nas u sezoni mogu kazniti.

Izazov je raditi sa mladima, kaže.

- To su još momci u razvoju. Sa njima se dosta stvari ne može raditi, ali se i dosta stvari može raditi. Naslijedio sam stanje ovo ovako kakvo je, nismo imali velikih pojačanja, dva momka koja su došla sa strane su isto mlađi momci koji trebaju još dosta da rade. Nama ostaje da radimo i da se nadamo najboljem.

Slavija je ove godine značajno podmladila ekipu. Nema više tu Borisa Vuletića, Bojana Tuševljaka, Srđana Laleta, Stefana Trapare i drugih koji su prošle sezone nosili dres Slavije. Sada je tu jedna mlada ekipa Sokolova, uz tek po nekog nešto starijeg i iskusnijeg igrača, prije svih Dragana Tošića i Bojana Kovačevića. 

- Mislim da će biti borba za opstanak u ligi, i da je to neka realnost sada. Osim ako nas ovi momci ne iznenade, pa odemo u sredinu tabele ili gornji dio tabele. I naravno, da nas zaobiđu povrede, koje su česte, jer momci ne treniraju redovno. Ako ne bude povreda možemo se nadati nekoj sredini tabele. E, od naredne sezone, ako sve bude u redu i prema planu, možemo se nadati nećemu većem i boljem.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 19m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 34m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 9m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 7m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    10h 56m
    0