Mladi šahisti "Gambita" osvojili pet medalja na prvenstvu Srpske

08.11.2020. 21:54
0
IZVOR: Katera

Omladinski šahovski klub "Gambit" iz Pala nastupio je na 27. Omladinskom i kadetskom prvenstvu Republike Srpske u šahu za 2020. godinu.

"Gambit" je na ovom prvenstvu, održanom u Trebinju, učestvovao sa 15 takmičara, odnosno 10 dječaka i četiri djevojčice.

- Imali smo predstavnike u kategorijama od 8 do 16 godina. Ostvarili smo odlične rezultate, a osvojeno je ukupno pet medalja, dvije zlatne i tri srebrene. Zlato su osvojili  Sofija Mrdić do 8 godina, Aleksej Obućina do 8 godina, a srebro Tara Jokić do 10 godina, Goran Mijić do 10 godina i Đurđina Gajović do 14 godina - rekao je za Kateru predsjednik OŠK "Gambit" Boris Popić.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

On dodaje da se ovih pet takmičara plasiralo na Prvenstvo BiH, koje bi se trebalo održati uskoro u Tuzli.

- Čestitamo organizatoru na uspješno organizovanom takmičenju i što je obezbijeđena velika dvorana u Gradu Sunca, a takođe zato što su ispoštovane sve propisane mjere u vrijeme pandemije - kaže Popić.

Na Prvenstvu su nastupila 102 takmičara iz cijele Republike Srpske.

- Prezadovoljan sam zalaganjem i ostvarenim rezultatom svih naših takmičara, pogotovo što smo mi kao klub napravili pauzu u treniranju više od dvije godine, zbog nedostatka prostorija. Sada kada imamo prostorije, klub aktivno radi, svakim danom su treninzi za sve uzraste djece. Školu šaha, pored mene, vodi i majstorski kandidat Vlajko Stanišić - ističe Popić.

On dodaje da je "Gambit" klub koji trenutno radi sa vise od 25 polaznika saha razvrstanih u tri grupe po nivou znanja.

- Nažalost, trenutno na području grada Istočno Sarajevo mi jedini radimo sa djecom i nadamo se da će se uskoro i drugi klubovi sa područja Istočnog Sarajeva pokrenuti školu šaha - istakao je Popić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 9m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 4m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 58m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 7m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 17m
    0