Moguće otvaranje odjeljenja policije u Čelebićima

09.08.2019. 15:47
0
IZVOR: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je danas na sastanku sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem mogućnost otvaranja staničnog odjeljenja policije u Čelebićima zbog otvaranja rudnika i povećanog broja migranata na tom području.


Lukač je rekao da ga je Mašić upoznao sa planiranim otvaranjem rudnika na Čelebićima, ali i sa pojavljivanjem migranata na području gdje je granica sa Crnom Gorom, zbog čega je značajno da tamo bude policija koja će svakodnevno biti od pomoći stanovništvu. 

"U budućem periodu razmišljaćemo o staničnom odjeljenju policije u Čelebićima gdje postoji objekat koji je u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova", naveo je Lukač. 

Lukač je istakao da će početkom sljedeće godine biti aktivirano to pitanje, a u međuvremenu će se na Čelebićima odvijati pripremni radovi. 

Mašić je rekao da je na Čelebićima 140 kilometara otvorene granice i zbog toga je veća potreba za staničnim odjeljenjem policije. 

"Tu mora postojati posebna kontrola i zbog nekih drugih radnji na koje ukazuju građani tog područja. Osim toga, gore planiramo otvaranje rudnika koji će obezbijediti veći broj radnih mjesta i na taj način život se na Čelebiće vraća", rekao je Mašić. 

On je dodao da će lokalna zajednica pružiti svu podršku kako bi to odjeljenje bilo što prije osnovano. 

"Opština je već dala zemljište za izgradnju objekta, a na Čelebićima ima nekoliko stanova koji su u vlasništvu opštine i spremni smo ih ustupiti policijskim službenicima koji će raditi gore", rekao je Mašić. 

Na sastanku Lukača i Mašića bilo je riječi i o izgradnji heliodroma na parkingu preko puta Kazneno-popravnog zavoda koji će koristiti Helikoterski servis Republike Srpske i Univerzitetska bolnica u Foči.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 18m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 13m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 7m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 16m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 26m
    0