Могуће отварање одјељењa полиције у Челебићима

09.08.2019. 15:47
0
ИЗВОР: СРНА

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је данас на састанку са начелником општине Фоча Радисавом Машићем могућност отварања станичног одјељења полиције у Челебићима због отварања рудника и повећаног броја миграната на том подручју.


Лукач је рекао да га је Машић упознао са планираним отварањем рудника на Челебићима, али и са појављивањем миграната на подручју гдје је граница са Црном Гором, због чега је значајно да тамо буде полиција која ће свакодневно бити од помоћи становништву. 

"У будућем периоду размишљаћемо о станичном одјељењу полиције у Челебићима гдје постоји објекат који је у власништву Министарства унутрашњих послова", навео је Лукач. 

Лукач је истакао да ће почетком сљедеће године бити активирано то питање, а у међувремену ће се на Челебићима одвијати припремни радови. 

Машић је рекао да је на Челебићима 140 километара отворене границе и због тога је већа потреба за станичним одјељењем полиције. 

"Ту мора постојати посебна контрола и због неких других радњи на које указују грађани тог подручја. Осим тога, горе планирамо отварање рудника који ће обезбиједити већи број радних мјеста и на тај начин живот се на Челебиће враћа", рекао је Машић. 

Он је додао да ће локална заједница пружити сву подршку како би то одјељење било што прије основано. 

"Општина је већ дала земљиште за изградњу објекта, а на Челебићима има неколико станова који су у власништву општине и спремни смо их уступити полицијским службеницима који ће радити горе", рекао је Машић. 

На састанку Лукача и Машића било је ријечи и о изградњи хелиодрома на паркингу преко пута Казнено-поправног завода који ће користити Хеликотерски сервис Републике Српске и Универзитетска болница у Фочи.

Коментари 0
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 48m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 55m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 37m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 15m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 47m
    0