MTB Evolution tim izgradio i ucrtao u mapu biciklističku stazu na Ilinjači

17.03.2021. 12:55
3
IZVOR: Katera

Mala grupa entuzijasta, ljubitelja biciklizma i prvenstveno orijentisani na adrenalinske vožnje biciklima pod nazivom MTB Evolution tim iz Istočnog Sarajeva nastali su 2019. godine, uvidjevši da u našem gradu ne postoji ništa slično ovakvoj grupi.

Ova grupa je na području naselja Gornje Mladice - Ilinjača označila sve brdske ili "offroad" staze i ucrtala ih "Open street map", tako da su sve jasno vidljive. Staze su ucrtane po kategorizaciji i njih svi zainteresovani ljubitelji biciklizma, koji žele da isprobaju ove staze, mogu pronaći na sajtu MTB Evolution team na linku ovdje.

Slika

Uređenje biciklističkih staza/Foto: MTB Evolution tim

- Smatramo da je mnogo korisnije napraviti realne "trekove" i ucrtati ih u zvanične mape nego stavljati oznake na samoj stazi. Svako ko želi da vozi na određenoj lokaciji će prvo pogledati na mapama, pa tek onda se uputiti u vožnju - kažu za Kateru iz ovog tima.

Dodaju da su potpuno nezavisni i da sve finansiraju od sopstvenog novca, da nemaju sponzore, niti ih traže.

- Radimo ono što volimo, a ne što moramo. Entuzijazam i upornost je naša pokretačka snaga, a ne materijalna korist - poručuju iz MTB Evolution tima.

Video: MTB Evolution tim

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    MTB Evolution 19.03.2021. 14:09
    Da evo sad i ja primjetih, hvala za INFO. Ucrtane se uponovo, vjerovatno su neki DUŠMANI pobrisali al svakako ako se ineteresujete imate na nasem sajtu staze koje smo pravili kao i mnoge druge sa kvalitetnim i relevantnim podatcima. Sve staze smo licno vozili i imamo relevantne GPX podatke.
    Jos jednom Hvala
  • Generic placeholder image
    Adi 18.03.2021. 21:41
    Gdje je to ucrtano u osm?
  • Generic placeholder image
    MTB Evolution 17.03.2021. 13:20
    Koristimo priliku da se zahvalimo Katera portalu sto su prepoznali i podrzali nas rad. Entuzijazam je pokretacka snaga da se napravi ljepse i zanimljivije mjesto za zivot. Ovi momčići sa slika su pokazali kako se to radi.
Povezane vijesti
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 44m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 40m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 25m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 24m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 36m
    0