Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo"

18.01.2024. 14:11
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske danas je na Palama organizovao podjelu novogodišnjih paketića i plišanih igračaka za 70 mališanima iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica sa područja ove opštine.

Paketići i plišane igračke prikupljeni su u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" koja je organizovana od 15. decembra 2O23. do 7. januara ove godine u opštinama i gradovima širom Srpske.

Saradnik za informisanje u Crvenom krstu Republike Srpske Miljan Rašević izjavio je novinarima da je danas u sjedištu ove organizacije na Palama podijeljeno 70 od ukupno 205 prikupljenih paketića i plišanih meda djeci iz socijalno-ugroženih i višečlanih porodica, te dodao da je ostatak paketića prethodnih dana uručen korisnicima na terenu.

Rašević podsjeća da je akciju "Po jedan medo za svako čedo" pokrenula Stručna služba Crvenog krsta Republike Srpske i poslala poziv svim institucijama, organizacijama i partnerskim udruženjima da se uključe u humanitarnu akciju pomoći za djecu iz ranjivih kategorija stanovništva.

"Zahvaljujemo se brojnim donatorima zaposlenim u Ministarstvu finansija i Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske, Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, Narodnoj biblioteci Pale i Ženskom odbojkaškom klubu `Jahorina`, te našim partnerima Crvenom polumjesecu Turske, koji su izdvojili značajna sredstva za podršku akciji", naveo je Rašević.

On je istakao da se akciji priključio i lokalni vrtić "Cvrčak" sa Pala, kao i učenici iz sekcija Crvenog krsta u školama "Srbija" i "Mokro".

Prema njegovim riječima, ova akcija je bila republičkog karaktera, pa su i brojne druge opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske dale svoj doprinos i posredstvom lokalnih privrednika i donatora, prikupile značajne količine plišanih igračaka ili novca za kupovinu novogodišnjih paketića najmlađim sugrađanima iz ugroženih porodica.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 48m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 44m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 48m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 41m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 38m
    0