Na pomolu raskid najdugovječnije koalicije u Srpskoj

15.10.2020. 11:40
1
IZVOR: srpskainfo

Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD-om i da ubuduće djeluje kao opozicija, potvrdio je ovo za "Srpskainfo" poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS-a jasno je da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD-om – istakao je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS-a ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje SNSD-a, kao najvećeg koalicionog partnera, prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

– DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS-a u narednih dan-dva – rekao je Glavaš za "Srpskainfo".

Predsjednik DNS-a Nenad Nešič potvrdio je sinoć za "Srpskainfo" da je podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je ostavku podnio nakon što je u zgradi Vlade Republike Srpske održan vanredni sastanak najvišeg rukovodstva SNSD-a, na čelu sa predsjednikom partije Miloradom Dodikom, o kadrovskim pitanjima na nivou Srpske.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Slatkis 15.10.2020. 23:09
  Dodo voli slatko, a neko ko voli slatko ne voli da mu iko dira tortu;) Tako je, i ja kad uzmem jaffu-mrzim da dam makar i jednu nekome!
Povezane vijesti
U novoj Vladi deset ministara iz SNSD-a U novoj Vladi deset ministara iz SNSD-a
Dodik potvrdio, duple funkcije ipak moguće Dodik potvrdio, duple funkcije ipak moguće
Dodik: Sutra mandat Viškoviću za premijera Srpske; Nova Vlada početkom decembra Dodik: Sutra mandat Viškoviću za premijera Srpske; Nova Vlada početkom decembra
Najčitanije
 • Preminuo Veselin Puketa
  4h 33m
  1
 • Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije
  5h 37m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  20h 52m
  0
 • Recept za posnu sarmu
  7h 21m
  1
 • Osumnjičeni za brutalno ubistvo mladića predat Tužilaštvu
  21h 11m
  1