Na pomolu raskid najdugovječnije koalicije u Srpskoj

15.10.2020. 11:40
1
IZVOR: srpskainfo

Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD-om i da ubuduće djeluje kao opozicija, potvrdio je ovo za "Srpskainfo" poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS-a jasno je da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD-om – istakao je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS-a ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje SNSD-a, kao najvećeg koalicionog partnera, prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

– DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS-a u narednih dan-dva – rekao je Glavaš za "Srpskainfo".

Predsjednik DNS-a Nenad Nešič potvrdio je sinoć za "Srpskainfo" da je podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je ostavku podnio nakon što je u zgradi Vlade Republike Srpske održan vanredni sastanak najvišeg rukovodstva SNSD-a, na čelu sa predsjednikom partije Miloradom Dodikom, o kadrovskim pitanjima na nivou Srpske.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Slatkis 15.10.2020. 23:09
  Dodo voli slatko, a neko ko voli slatko ne voli da mu iko dira tortu;) Tako je, i ja kad uzmem jaffu-mrzim da dam makar i jednu nekome!
Povezane vijesti
Berjan: Ponašanje savjetnika predsjednika Srpske bez osude kabineta u kojem radi Berjan: Ponašanje savjetnika predsjednika Srpske bez osude kabineta u kojem radi
Dodik: Spremni smo da proglasimo nezavisnost ako bi bio nametnut zakon o imovini Dodik: Spremni smo da proglasimo nezavisnost ako bi bio nametnut zakon o imovini
Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  21h 22m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  21h 57m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  15h 49m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  18h 9m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  10h 59m
  6