Načelnik Marinko Božović uručio zahvalnice volonterima, institucijama i privrednim društvima

30.07.2020. 12:21
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio je danas zahvalnice volonterima, institucijama i privrednim društvima, koji su svojim djelovanjem pomogli realizaciju aktivnosti, organizovanih sa ciljem pružanja pomoći stanovnicima Istočne Ilidže u toku pandemije izazvane virusom korona.

Načelnik Božović ističe da je podjela zahvalnica samo mali način da se, svima koji su pomogli, iskupe i da daju značaj svemu što su uradili u proteklom vremenskom periodu.

Slika

- Zajedničkim snagama, ukoliko se nađemo opet u situaciji, a sve ukazuje na to da će na jesen situacija da bude opet ista ili slična onoj koju smo imali u proljeće 2020. godine, opet ćemo adekvatno odgovoriti svim izazovima i problemima – najavio je Božović i dodao da će upotrijebiti sve raspoložive resurse, i lokalne zajednice i stanovnika i privrede, da se situacija prevaziđe, a sve da bi stanovnicima uspjeli obezbijediti normalne uslove za život, pogotovo onima koji nemaju mogućnosti da se izbore sa svim problemima u ovoj situaciji.

Načelnik Istočne Ilidže rekao je da je opštinski Štab za vanredne situacije svim izazovima odgovorio na potpuno jasan, adekvatan i precizan način, te dodao da je u početku bilo određenih problema, jer je veliki dio zadataka prebačen na lokalnu zajednicu

- Republički štab, kada je bio u situaciji da nešto ne može da riješi, to je prebacivao na lokalne štabove za vanredne situacije – kazao je Božović.

Božović je ocijenio trenutno stanje kao zadovoljavajuće i rekao da treba voditi računa o zdravlju svih stanovnika, te da svi stanovnici treba da vode računa o svom zdravlju.

Generalni sekretar Crvenog Krsta Republike Srpske Snježava Kovač istakla je da je opština Istočna Ilidža prepoznala napore Crvenog Krsta Republike Srpske da pomogne građanima Istočne Ilidže, ali i svih opština u Republici Srpskoj onoliko koliko su bili u mogućnosti da pomognu.

- Činili smo velike napore i naš doprinos je bio veoma značajan u finansijskom pogledu. Bilo je to preko milion KM, uloženih u nabavku sredstava za dezinfekciju, opreme za karantinske prostore, nabavke hrane i vode – izjavila je Kovačeva.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali svim volonterima, koji su bili glavni servis pomoći građanima, opštinama, kriznim štabovima kod podjele maski, hrane, lijekova i namirnica.

Slika

Volonter Crvenog Krsta Predrag Šarović zahvalio je rukovodstvu opštine Istočna Ilidža što su prepoznali rad volontera za vrijeme korona virusa.

- Ovo malo pažnje zaista znači. Osjetili smo se srećnim i ponosnim. Tek smo sada svjesni šta smo radili za vrijeme pandemije, kada smo našim komšijama, koji nisu bili u mogućnosti da se sami snađu za osnovne životne namirnice, pomogli. Neko je to prepoznao i zaista smo srećni zbog toga – zaključio je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 3m
    0
  • Slani mafini
    13h 24m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 13m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 42m
    0