Начелник Маринко Божовић уручио захвалнице волонтерима, институцијама и привредним друштвима

30.07.2020. 12:21
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је данас захвалнице волонтерима, институцијама и привредним друштвима, који су својим дјеловањем помогли реализацију активности, организованих са циљем пружања помоћи становницима Источне Илиџе у току пандемије изазване вирусом корона.

Начелник Божовић истиче да је подјела захвалница само мали начин да се, свима који су помогли, искупе и да дају значај свему што су урадили у протеклом временском периоду.

Слика

- Заједничким снагама, уколико се нађемо опет у ситуацији, а све указује на то да ће на јесен ситуација да буде опет иста или слична оној коју смо имали у прољеће 2020. године, опет ћемо адекватно одговорити свим изазовима и проблемима – најавио је Божовић и додао да ће употријебити све расположиве ресурсе, и локалне заједнице и становника и привреде, да се ситуација превазиђе, а све да би становницима успјели обезбиједити нормалне услове за живот, поготово онима који немају могућности да се изборе са свим проблемима у овој ситуацији.

Начелник Источне Илиџе рекао је да је општински Штаб за ванредне ситуације свим изазовима одговорио на потпуно јасан, адекватан и прецизан начин, те додао да је у почетку било одређених проблема, јер је велики дио задатака пребачен на локалну заједницу

- Републички штаб, када је био у ситуацији да нешто не може да ријеши, то је пребацивао на локалне штабове за ванредне ситуације – казао је Божовић.

Божовић је оцијенио тренутно стање као задовољавајуће и рекао да треба водити рачуна о здрављу свих становника, те да сви становници треба да воде рачуна о свом здрављу.

Генерални секретар Црвеног Крста Републике Српске Сњежава Ковач истакла је да је општина Источна Илиџа препознала напоре Црвеног Крста Републике Српске да помогне грађанима Источне Илиџе, али и свих општина у Републици Српској онолико колико су били у могућности да помогну.

- Чинили смо велике напоре и наш допринос је био веома значајан у финансијском погледу. Било је то преко милион КМ, уложених у набавку средстава за дезинфекцију, опреме за карантинске просторе, набавке хране и воде – изјавила је Ковачева.

Она је искористила прилику да се захвали свим волонтерима, који су били главни сервис помоћи грађанима, општинама, кризним штабовима код подјеле маски, хране, лијекова и намирница.

Слика

Волонтер Црвеног Крста Предраг Шаровић захвалио је руководству општине Источна Илиџа што су препознали рад волонтера за вријеме корона вируса.

- Ово мало пажње заиста значи. Осјетили смо се срећним и поносним. Тек смо сада свјесни шта смо радили за вријеме пандемије, када смо нашим комшијама, који нису били у могућности да се сами снађу за основне животне намирнице, помогли. Неко је то препознао и заиста смо срећни због тога – закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    6h 43m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    17h 1m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 7m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 5m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    15h 56m
    0