Nagrađeni najčitaoci Dječije biblioteke u Istočnom Sarajevu (FOTO)

02.10.2023. 13:46
0
IZVOR: katera.news

Prigodnim programom koji su izveli najmlađi čitaoci i proglašenjem članova sa najviše pročitanih knjiga tokom ljetnog raspusta u Dječijoj biblioteci Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu završena je akcija "Ljetni najčitalac".

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto su podijelile Iskra Šošo, učenica Osnovne škole „Sveti Sava" i Emilija Pandžić, učenica Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

Drugo mjesto je osvojila Viktorija Rajak iz Osnovne škole „Sveti Sava“, a treće mjesto Tara Džinović iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

U kategoriji od šestog do devetog razreda, prvo mjesto je osvojila Anja Rašević iz Osnovne škole „Jovan Dučić“. Drugo mjesto su osvojile Helena Miladinović iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i Ines Čolić iz Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Treće mjesto pripalo je Lazaru Mrđi, učeniku Osnovne škole „Sveti Sava“.

Slika

Foto: katera.news

Bibliotekar Matične biblioteke Slađana Bratić navela je da su se i ove godine trudili da animiraju djecu i promovišu čitanje kao jednu od aktivnosti kojima će uljepšati ljetni raspust.

Prema njenim riječima, na akciju "Ljetni najčitalac" odazvalo se trideset petoro djece, a podijeljeno je osam nagrada, za najbolje čitaoce od prvog do petog razreda osnovne škole, te za one od šestog do devetog razreda.

- Dodijeljene su i posebne nagrade za najmlađe čitaoce koji su pročitali najveći broj knjiga - dodala je ona.

Kako je istakla, zadovoljna je što su djeca, u ljetnom periodu, kada su više posvećeni igri, ipak našli vremena da pročitaju poneku knjigu.

Slika

Foto: katera.news

- Dječije odjeljenje Matične biblioteke ispunilo je svoju funkciju i ulogu u obrazovanju i ispunjavanju slobodnog vremena djece u Istočnom Sarajavu - istakla je ona.

Bratićeva je navela da je u ovu biblioteku učlanjeno oko 3.000 djece koja učestvuju u različitim radionicama ili pozajmljuju knjige.

Nagrađena Iskra Šošo, koje su pročitala 27 knjiga, rekle je da djeca treba da čitaju kako bi bila obrazovanija i pametnija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Predstavljena zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Predstavljena zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković u Istočnom Novom Sarajevu (...
Učenici Srednje škole „28. juni“ u humanitarnoj akciji za Magdalenu (FOTO) Učenici Srednje škole „28. juni“ u humanitarnoj akciji za Magdalenu (FOTO)
Pokloni za djecu u vrtićima sa područja Istočne Ilidže povodom Nedjelje djeteta (FOTO) Pokloni za djecu u vrtićima sa područja Istočne Ilidže povodom Nedjelje djeteta (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 33m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 15m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 43m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 35m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 34m
    0