Награђени најчитаоци Дјечије библиотеке у Источном Сарајеву (ФОТО)

02.10.2023. 13:46
0
ИЗВОР: katera.news

Пригодним програмом који су извели најмлађи читаоци и проглашењем чланова са највише прочитаних књига током љетног распуста у Дјечијој библиотеци Матичне библиотеке у Источном Сарајеву завршена је акција "Љетни најчиталац".

У категорији од првог до четвртог разреда прво мјесто су подијелиле Искра Шошо, ученица Основне школе „Свети Сава" и Емилија Панџић, ученица Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Друго мјесто је освојила Викторија Рајак из Основне школе „Свети Сава“, а треће мјесто Тара Џиновић из Основне школе „Петар Петровић Његош“.

У категорији од шестог до деветог разреда, прво мјесто је освојила Ања Рашевић из Основне школе „Јован Дучић“. Друго мјесто су освојиле Хелена Миладиновић из Основне школе „Петар Петровић Његош“ и Инес Чолић из Основне школе „Јован Дучић“.

Треће мјесто припало је Лазару Мрђи, ученику Основне школе „Свети Сава“.

Слика

Фото: katera.news

Библиотекар Матичне библиотеке Слађана Братић навела је да су се и ове године трудили да анимирају дјецу и промовишу читање као једну од активности којима ће уљепшати љетни распуст.

Према њеним ријечима, на акцију "Љетни најчиталац" одазвало се тридесет петоро дјеце, а подијељено је осам награда, за најбоље читаоце од првог до петог разреда основне школе, те за оне од шестог до деветог разреда.

- Додијељене су и посебне награде за најмлађе читаоце који су прочитали највећи број књига - додала је она.

Како је истакла, задовољна је што су дјеца, у љетном периоду, када су више посвећени игри, ипак нашли времена да прочитају понеку књигу.

Слика

Фото: katera.news

- Дјечије одјељење Матичне библиотеке испунило је своју функцију и улогу у образовању и испуњавању слободног времена дјеце у Источном Сарајаву - истакла је она.

Братићева је навела да је у ову библиотеку учлањено око 3.000 дјеце која учествују у различитим радионицама или позајмљују књиге.

Награђена Искра Шошо, које су прочитала 27 књига, рекле је да дјеца треба да читају како би била образованија и паметнија.

Коментари 0
Повезане вијести
Представљена збирка дјечијих пјесама десетогодишње Ене Вуковић у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Представљена збирка дјечијих пјесама десетогодишње Ене Вуковић у Источном Новом Сарајеву (...
Ученици Средње школе „28. јуни“ у хуманитарној акцији за Магдалену (ФОТО) Ученици Средње школе „28. јуни“ у хуманитарној акцији за Магдалену (ФОТО)
Поклони за дјецу у вртићима са подручја Источне Илиџе поводом Недјеље дјетета (ФОТО) Поклони за дјецу у вртићима са подручја Источне Илиџе поводом Недјеље дјетета (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 30m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    14h 28m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    22h 54m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    21h 9m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 32m
    1