Narednih dana promjenljivo vrijeme

15.12.2020. 10:22
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom od pet do 10 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će preovladavati oblačno vrijeme, u kotlinskim predjelima maglovito, popodne sa sunčanim intervalima, a u Hercegovini s više sunca.

Tokom dana biće promjenljivo uz sunčane intervale, osim sjevernih i kotlinskih predjela, gdje će se niska oblačnost lokalno zadržavati i tokom dana. Poslije podne biće promjenjljivo, u sve više mjesta sa smanjenjem oblačnosti i uz sunčane intervale, a u Hercegovini sunčano. Vjetar će biti slab i promjenljivih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus tri do tri stepena, a najviša od pet do 10, na planinama od dva, a na jugu oko 13 stepeni.

U četvrtak, 17. decembra, jutro će na jugu biti pretežno vedro, u sjevernim krajevima pretežno oblačno, uz maglu oko rijeka i po kotlinama, dok se i višim predjelima očekuje slab mraz. Tokom dana će biti promjenljivo uz sunčane intervale, popodne će doći do povećanja oblačnosti na zapadu.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na planinama oko minus četiri, a najviša dnevna temperatura od šest do 11, lokalno na sjeveru i jugu par stepeni više, a na planinama od tri stepena Celzijusova.

U petak, 18. decembra, ujutro će na jugu i centralnim predjelima biti pretežno vedro, u sjevernim krajevima oblačno i uz maglu oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana biće promjenljivo uz sunčane intervale u centralnim i istočnim krajevima, u ostalim pretežno oblačno.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, u planinama oko minus četiri stepena, a najviša od pet do 10, na planinama od tri, a na jugu oko 13 stepeni.

U subotu, 19. decembra, ujutru na sjeveru i istoku biće pretežno oblačno uz nisku oblačnost, te maglu oko rijeka i po kotlinama, a na jugu i centralnim predjelima pretežno vedro. Tokom dana u južnoj polovini zemlje biće sunčano, a promjenljivo uz sunčane intervale u sjevernim i istočnim krajevima, gdje će lokalno biti mjesta sa dužim zadržavanjem niskih oblaka.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na planinama oko minus četiri, a najviša temperatura vazduha od pet do 10, na planinama od dva, a na jugu oko 13 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 18m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 43m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 18m
    0
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    1h 56m
    2
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    21h 4m
    1