Naš grad bogatiji za dječaka

20.05.2022. 08:27
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 51 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foču toku protekla 24 rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 28 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su nekoliko intervencija u protekla 24 časa.

Istočno Novo Sarajevo: Tehnička intervencija od 22.54 do 23.25 časova u Dečanskoj ulici na spiranju asfalta poslije saobraćajne nesreće.

Han Pijesak: Tehnička intervencija od 9.45 do 10.30 časova u mjestu Han Pogled na gašenju automobila. Auto je izgorjelo, a povrijeđenih lica nije bilo.

Intervencija  od 19.30 do 21.00 čas u selu Japaga na gašenju šumskih lomova.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH , dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući odroni.

Saobraćaj će biti obustavljen danas i sutra od 7.00 do 19.00 časova zbog sanacije dionice Nevesinje-Pridvorci, a preporučuje se alternativni pravac Nevesinje-Kifino Selo-Krekovi-Humčani-Pridvorci.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Šamac-Karuše, Ledenice-Crkvine-Šamac, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano uz slabu oblačnost i veoma toplo.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni ili promjenljivog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 24 do 30, u sjevernim područjima do 32 stepena Celzijuseva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Sokolac i Bugojno tri, Rudo četiri, Han Pijesak i Sarajevo pet, Čemerno šest, Bileća osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Tuzla, Zenica i Livno sedam, Banjaluka i Doboj devet, Bijeljina 10, Trebinje, Bihać 12 i Mostar 13 stepeni Celzijusevih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove
Grad bogatiji za dvije djevojčice Grad bogatiji za dvije djevojčice
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    4h 31m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    7h 17m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    6h 50m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    9h 57m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    21h 46m
    0