Naš grad bogatiji za dvije djevojčice

16.10.2024. 08:31
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 58 pacijenta.

U KC „Foča“ u toku protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 25 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale:

Zbog planiranih  radova na 10 kV vodu Trebević  danas će doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8 .30 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Jasik, Munići, Čelina, Dovlići, Brus i UKT Relej Trebević.

Čajniče:

Zbog planiranih  radova na 10 kV dalekovodu Zaborak - Veliki Banići  danas i sutra će doći  do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova korisnicima u naseljima Đakovići i Veliki Banići.

Rogatica:

Zbog planiranih radova u TS 110/10/35 kV Rogatica organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

DV 35 kV Mesići, naselje Mesići u periodu od 8.30 do 9.30 časova

KO 10 kV Rudo, naselja Rudo,Zaganovići, Tekija, Toplik, Stambeni blok, Zvorničanka, Podhrid, Centar, Pošta, Zakula, Bolnica, Blok 3, Blok 4, Tehnotrans, Podlunj u periodu od 11.00 do 13.30 časova.

DV 10 kV Matino brdo, naselja: Matino brdo, Kujundževići, Kukavice, Surovići, Sudići, Lađevine, Vragolovi, Maravići, Karačići, Golubovići, Sočice, Vrlažje, Brezje i Dobrače u periodu od 12.00 do 13.00 časova.

KO 10 kV Kozići, naselja: Biljino polje, Zaganovići, Pašić Kula, Rasput Njive, Kozići, Orahovo, Pljesko, Zemegresi, Čadovine, Brčigovo, Starčići, Brda,  Šljedovići, Sokolica, Ljučevo, Dub,kamenolom ”Dub” i brana HE ”Ustiprača”  u periodu od  13.00 do 14.00 časova.

DV 10 kV Silos, naselja: Plješevica, Silos, Sladara, Autobaza, Raskršće, i lokaliteti Stolarija, Pilana, Tvornica namještaja, TPR1 i TPR2 u periodu od 14.00 do 15.00 časova.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju:

Pale:

Intervenisalo se od 23.05 do 00.05 časova na gašenju sijena pored štale na lokaciji Gornje Pale. Požar je ugašen.

Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske i FBiH odvija redovno, bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju, a izuzetak su dionice gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Preko mosta u Šepku, između Srbije i Republike Srpske, zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona, a osovinsko opterećenje devet tona.

Iz AMS-a napominju da se tokom prelaska mosta, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja-Prijedor, Srbac-Derventa, Han-Pijesak-Sokolac, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje-Miljevina, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri", "Strogonik", te "Pasjaci" i "Hamšil" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad, kao i u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 19.00 do 7.00 časova saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 7.00 do 19.00 časova. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Na putu od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj, dok putem Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Preporučuje se vozačima da prate uputstva lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce.

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje sunčano i prijatno toplo vrijeme, a predveče jače naoblačenje koje će se premiještati prema ostalim krajevima.

Tokom dana biće prolazne umjerene oblačnosti, a u kasnijim popodnevnim časovima i prema večeri javiće se jače naoblačenje od jugozapada, koje će se u nastavku večeri i u noći na srijedu premještati dalje ka sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljiv ili istočnih smjerova, u Posavini tokom kasnijih popodnevnih časova i večeri pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 22, na jugu do 26, u mjestima gdje se magla bude duže zadržavala i višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Pretežno oblačno vrijeme jutros preovladava u svim krajevima, osim u Hercegovini gdje je pretežno sunčano, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 8 časova: Gacko pet, Livno šest, Čemerno i Bjelašnica sedam, Bileća, Sokolac i Široki Brijeg osam, Han Pijesak i Kalinovik devet, Bijeljina, Foča, Rudo, Gradačac, Bugojno i Sarajevo 10, Zvornik, Višegrad, Mrakovica, Srbac, Srebrenica i Drinić 11, Banjaluka, Doboj, Mrkonjić Grad, Drvar, Bihać i Tuzla 12, Prijedor, Novi Grad, Ribnik, Jajce, Sanski Most i Zenica 13, Trebinje 14, Mostar 15 i Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno s kišom Sutra oblačno s kišom
Naš grad bogatiji za djevojčicu Naš grad bogatiji za djevojčicu
Sutra oblačno, ponegdje kiša Sutra oblačno, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    23h 2m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    23h 4m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    19h 16m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    22h 7m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    22h 1m
    0