Naš grad bogatiji za jednog stanovnika

21.12.2021. 07:38
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 51 pacijent.

Grad uredno snabdijeven pitkom vodom.

Elektrodistribucija:

Opština Sokolac: Planirani radovi za danas i sutra 21. i 22. 12, na 10 kV vodu UNIS u vremenu 8.00 - 14.00. Bez napajanja ostaje šire područje Podromanije.

Opština Pale:  Danas, 21. 12. 2021. godine zbog radova na 10 kV vodu Podgrab - Koran, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 11:00 časova potrošačima u naseljima: Sjetlina, Rakite, Stambolčić, Kasarna, Vitez, Hotočina, Podvitez, Careve Vode i Ćemanovići.

Opština Foča: Danas (21. 12. 2021.godine) planirani radovi na 10 kv dalekovodu ,,Zavajt“.  Zbog raskresa pomenutog dalekovoda od 7.00 do 15.00 časova bez napajanja električnom energijom 7 je trafo stanica.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervenciju u posljednja 24 časa.

Opština Han Pijesak: Juče, 20. 12. 2021. godine u 10.00 časova intervencija na gašenju poslovnog prostora u porodičnoj kući u ulici Srpske vojske. Intervencijom osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila požar ugašen u 14.40 časova. Pričinjena je veća materijalna šteta, nije bilo povrijeđenih lica, a uzrok požara je zapaljeni dimnjak.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a moguće je formiranje poledice zbog niske temperature tokom noći i jutra u višim predjelima i preko planinskih prevoja, na mostovima i nadvožnjacima, te na prilazu tunelima.

Ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, dok je u usjecima i pored kamenih kosina moguć odron kamenja i zemlje na kolovoz, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog snježnih smetova, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog – Klanci, preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i dionici Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret se prevozi na pravcima Granični prelaz Brod-Karuše-entitetska granica, Caparde-Granični prelaz Karakaj, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u Trnu i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Jutro je umjereno do pretežno oblačno i veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazem, u centralnim i istočnim krajevima oblačno, na jugu vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura.

Najviša temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno minus sedam, Kalinovik, Sokolac, Nevesinje, Prijedor i Šipovo minus pet, Banjaluka, Novi Grad, Doboj, Mrkonjić Grad, Ribnik, Bugojno i Livno minus četiri, Gacko i Sarajevo minus tri, Zvornik i Foča minus dva, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla i Zenica minus jedan, Bileća, Višegrad, Rudo, Mostar i Bihać nula stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku jutros je izmjereno 55 centimetara snijega, na Čemernu 45, na Sokocu 24, Kalinoviku 20 centimetara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sunčano i vrlo toplo Danas sunčano i vrlo toplo
Grad bogatiji za djevojčicu Grad bogatiji za djevojčicu
Za 1. maj toplo i promjenljivo, kiša ponegdje na jugu i zapadu Za 1. maj toplo i promjenljivo, kiša ponegdje na jugu i zapadu
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    23h 57m
    3
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    4h 33m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    4h 15m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    21h 43m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    18h 50m
    0