Naš grad bogatiji za tri stanovnika

25.09.2024. 08:26
0
IZVOR: srna.rs

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 40 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočni Stari Grad,

Zbog hitnih radova na 10 kV vodu Bulozi, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 14.30 časova potrošačima u naselju Čeljigovići.

Pale,

Zbog hitnih  radova na 10 kV vodu Trebević, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naselju Begovina, Betonara Koran – Majneks, ulicama Sime Matavulja i Jovana Cvijića.

Višegrad

Zbog radova na 10 kV vodu Višegrad – Međeđa, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 11.00 časova potrošačima u naseljima Nezuci, Stažbenice, Jezernice,Repuševići, Mirlovići, Tabačište, Drinsko, Međeđa, Kaoštice, Crijep, Rohci, Đipi, Brodar, Orahovci, Holujaci iTrbosilje i tuneli: Tabačište, Cera i Brodar.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Kolovozi su zbog kiše mokri i klizavi u pojedinim dijelovima Republike Srpske i FBiH, dok se na ostalim putevima saobraćaj odvija po pretežno suvim kolovozima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na opasnost od odrona na putevima koji prolaze kroz usjeke, pa je neophodno vožnju prilagoditi vremenskim uslovima kao i uslovima na putu, uz poštovanje saobraćajnih propisa

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići - Vlasenica i Vlasenica - Han Pijesak.

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, od 11.00 do 15.00 najavljeni su privremene kraće obustave saobraćaja jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom kišom, uz blagi pad temperature vazduha.

Poslije podne prolazne kiše i pljuskova biće u svim predjelima, osim Hercegovine gdje će biti pretežno oblačno, ali suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče će doći do postepenog razvedravanja od zapada.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 19 na istoku do 25 na jugu, u višim predjelima 14 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno pojačan, na planinama i jak, južnih smjerova.

Jutro je oblačno sa kišom koja će se prjemeštati od jugozapada ka sjeveroistoku, a ponegdje će i na jugu biti prolazne kiše.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac osam, Han Pijesak devet, Bileća i Tuzla 12, Mrkonjić Grad, Ribnik, Rudo, Čemerno, Sarajevo i Zenica 13, Bijeljina i Prijedor 14, Banjaluka, Doboj, Novi Grad, Brčko i Bihać 15, Trebinje 16 i Neum 21 stepen Celzijusov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme
Sutra umjereno oblačno uz kratkotrajne lokalne pljuskove Sutra umjereno oblačno uz kratkotrajne lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za djevojčicu i dječaka Naš grad bogatiji za djevojčicu i dječaka
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    1h 29m
    4
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    20h 40m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    23h 3m
    3
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    1h 19m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    13h 42m
    0