Naš grad jutros bogatiji za jednu djevojčicu

05.01.2022. 09:22
0
IZVOR: KATERA

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 62 pacijenta.

ViK Istočno Sarajevo,

Iz ViK-a obavještavaju korisnike naselja Kijevo da je došlo do pucanja glavnog transportnog cjevovoda DN 200 mm u kanjonu rijeke Željeznice zbog čega je u prekidu vodosnabdijevanje u pomenutom naselju. S  obzirom na to da je teren nepristupačan i nivo rijeke visok nismo u mogućnosti odrediti tačno vrijeme otklanjanja kvara na transportnom cjevovodu.

Grad uredno snabdijeven električnom energijom.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođene su tri djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u posljednja 24 časa.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim ili vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica - Podgrab, zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lapišnica - Ljubogošta.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa sutra od 12.00 časova do petka, 7. januara, do 24.00 časa.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, toplo i vjetrovito vrijeme sa temperaturom od 11 do 20, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Jutro je toplo i vjetrovito. Na jugu i jugozapadu oblačno uz slabu kišu, u ostalim predjelima pretežno vedro uz umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se nastavlja toplo i vjetrovito vrijeme uz umjeren do jak jugo. Na jugu i jugozapadu će biti oblačno uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima suvo i umjereno oblačno uz sunčane periode.

Uveče na sjeverozapadu kiša jača i tokom noći će se postepeno širiti ka istoku. Doći će do zahlađenja, pa će na sjeverozapadu kiša preći u susnježicu i snijeg, prvo u višim predjelima, a do narednog jutra i u nižim.

Do sutra ujutru u višim predjelima na sjeverozapadu formiraće se snježni pokrivač od 10 do 20 centimetara, a u nižim od jedan do tri centimetra.

Duvaće umjeren južni i jugoistočni vjetar sa jakim do olujnim udarima. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Rudo i Bjelašnica nula, Višegrad i Doboj dva, Zenica tri, Zvornik, Sokolac, Čemerno i Tuzla četiri, Prijedor šest, Bijeljina, Bileća i Gacko sedam, Nevesinje i Ivan sedlo osam, Banjaluka i Livno devet, Mostar 10, Mrkonjić Grad i Gradačac 11, Trebinje i Sarajevo 12, Bihać 14, te Neum 15 stepeni Celzijusevih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    19h 4m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    8h 17m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    7h 48m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    8h 11m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    23h 8m
    0