Наш град јутрос богатији за једну дјевојчицу

05.01.2022. 09:22
0
ИЗВОР: КАТЕРА

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 62 пацијента.

ВиК Источно Сарајево,

Из ВиК-а обавјештавају кориснике насеља Кијево да је дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм у кањону ријеке Жељезнице због чега је у прекиду водоснабдијевање у поменутом насељу. С  обзиром на то да је терен неприступачан и ниво ријеке висок нисмо у могућности одредити тачно вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

Град уредно снабдијевен електричном енергијом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим или влажним коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица - Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница - Љубогошта.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета сутра од 12.00 часова до петка, 7. јануара, до 24.00 часа.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно, топло и вјетровито вријеме са температуром од 11 до 20, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Јутро је топло и вјетровито. На југу и југозападу облачно уз слабу кишу, у осталим предјелима претежно ведро уз умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се наставља топло и вјетровито вријеме уз умјерен до јак југо. На југу и југозападу ће бити облачно уз повремену кишу, а у осталим предјелима суво и умјерено облачно уз сунчане периоде.

Увече на сјеверозападу киша јача и током ноћи ће се постепено ширити ка истоку. Доћи ће до захлађења, па ће на сјеверозападу киша прећи у сусњежицу и снијег, прво у вишим предјелима, а до наредног јутра и у нижим.

До сутра ујутру у вишим предјелима на сјеверозападу формираће се сњежни покривач од 10 до 20 центиметара, а у нижим од један до три центиметра.

Дуваће умјерен јужни и југоисточни вјетар са јаким до олујним ударима. Према крају дана у Посавини и Крајини вјетар у скретању на сјеверни и сјевероисточни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Рудо и Бјелашница нула, Вишеград и Добој два, Зеница три, Зворник, Соколац, Чемерно и Тузла четири, Приједор шест, Бијељина, Билећа и Гацко седам, Невесиње и Иван седло осам, Бањалука и Ливно девет, Мостар 10, Мркоњић Град и Градачац 11, Требиње и Сарајево 12, Бихаћ 14, те Неум 15 степени Целзијусевих.

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 24m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 7m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 59m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 52m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 53m
    0