Naš grad jutros bogatiji za pet stanovnika

11.05.2022. 08:26
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 rođene su četiri djevojčice i jedan dječak.

 Ljekarsku intervenciju zatražila su 64 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu  Kasindo iz TS 35/10 kV Vojkovići,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 11:00 časova potrošačima u naseljima:  Vrela, Brzanj, Sedlanice, Gornje Mladice  i Krešnice.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Trebeško brdo – Batovo,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 12:30 časova potrošačima u naseljima:  Avlija, Karovići, Slatina i Batovo.

Kalinovik,

Zbog radova na 10 kV vodu  Kalinovik iz TS 35/10 kV Jažići,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 15:00 časova svim potrošačima na području gradske zone Kalinovik i naseljima Jažići i Gornji Logor.

Foča,

Zbog radova u  trafostanici 35/10 kV Buk Bijela,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 13:00 časova potrošačima u naseljima: Mješaja, Bunovi, Birotići, Kopilovi, Trnovače i Zakmur.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foču toku protekla 24 nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u protekla 24 časa.

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle u Mrkonjić Gradu i Prijedoru, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na put, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Zbog izvođenja deminerskih radova svaki radni dan od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici Brod na Drini dva - Vrba na lokaciji Tjentište u opštini Foča, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici magistranog puta preko Tjentišta, u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se na dionici puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, a zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni prevoz kreće se pravcem granični prelaz Podvrsnik - Ljubinje - Trebinje - granični prelaz Klobuk, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti vedro, sunčano i toplo vrijeme uz promjenljivu oblačnost, a kasno poslije podne doći će do povećanja oblačnosti u centralnom pojasu koje može usloviti ponegdje kratkotrajnu kišu ili pljuskove.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 21 do 26, a u sjevernim predjelima i do 30 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar promjenljnjivog pravca.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac dva, Han Pijesak i Čemerno pet, Sarajevo šest, Zenica i Rudo sedam, Mrkonjić Grad osam, Novi Grad i Tuzla devet, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Bileća i Bihać 11, Trebinje 13 i Mostar 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 49m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 22m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 59m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 28m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 26m
    0