Nastavak imunizacije stanovništva na Palama

12.06.2021. 14:31
1
IZVOR: SRNA

Dom zdravlja Pale ovog vikenda namjerava da vakciniše 350 građana starijih od 65 godina vakcinom "sputnjik ve", a 700 da revakciniše kineskim "sinofarmom".

Koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović rekao je novinarima da bi do kraja vikenda trebalo da bude završen novi ciklus vakcinacije stanovništva, a da bi revakcinacija trebalo da bude završena do 20. juna

-U međuvremenu vakcinisali smo još 31 lice vakcinom britanskog proizvođača "astra zeneka", a u pitanju su osobe starije od 65 godina- naglasio je Tanović.

Prema njegovim riječima, ova ustanova do sada je vakcinisala 1.925 sugrađana, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

Tanović je naglasio da se epidemiološka situacija na području opštine Pale prilično stabilizovana i da je zadovoljavajuća, ali je istakao da ne smije doći do opuštanja stanovništva.

Sedamdesetčetverogodišnja Ljubinka Damjanac, koja je danas revakcinisana "sinofarmom", rekla je da nije osjetila nikakve nuspojave, te ocijenila da svi treba da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobijedi pandemija.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 12.06.2021. 23:01
    Ako ti je malo, ti se jos jednom vakcinisi. I popusti zeno narod ostali.
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    5h 46m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    23h 48m
    8
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    5h 20m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    4h 26m
    1
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    6h 47m
    0