Наставак имунизације становништва на Палама

12.06.2021. 14:31
1
ИЗВОР: СРНА

Дом здравља Пале овог викенда намјерава да вакцинише 350 грађана старијих од 65 година вакцином "спутњик ве", а 700 да ревакцинише кинеским "синофармом".

Координатор квалитета ове здравствене установе Небојша Тановић рекао је новинарима да би до краја викенда требало да буде завршен нови циклус вакцинације становништва, а да би ревакцинација требало да буде завршена до 20. јуна

-У међувремену вакцинисали смо још 31 лице вакцином британског произвођача "астра зенека", а у питању су особе старије од 65 година- нагласио је Тановић.

Према његовим ријечима, ова установа до сада је вакцинисала 1.925 суграђана, од којих је 178 ревакцинисано, не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

Тановић је нагласио да се епидемиолошка ситуација на подручју општине Пале прилично стабилизована и да је задовољавајућа, али је истакао да не смије доћи до опуштања становништва.

Седамдесетчетверогодишња Љубинка Дамјанац, која је данас ревакцинисана "синофармом", рекла је да није осјетила никакве нуспојаве, те оцијенила да сви треба да се вакцинишу јер је то једини начин да се побиједи пандемија.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 12.06.2021. 23:01
    Ako ti je malo, ti se jos jednom vakcinisi. I popusti zeno narod ostali.
Повезане вијести
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
„Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од рака „Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од...
Жене не могу у затвор у Војковићима Жене не могу у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    2h 33m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    20h 35m
    7
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    22h 35m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    22h 11m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    21h 21m
    0