Nastradali mladić bio u lovu sa ocem, preminuo na putu do doma zdravlja

17.01.2022. 13:49
1
IZVOR: srpskainfo.com

Mladić Stefan Nikolić (21) iz Višegrada preminuo je na putu prema bolnici, nakon što ga je juče kod Rogatice u lovu ranio V.Đ. (50) iz Pala, saznaje Srpskainfo.

Izvor za Srpskainfo otkriva da je nesretni mladić juče bio u lovu zajedno sa ocem  i V.Đ., te da je ranjen nesrećnim slučajem.

– Oko podne V.Đ. je hicem iz karabina teško ranio Nikolića. Nikolić je zatim preminuo na putu do Doma zdravlja Višegrad – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Nakon smrti mladića, policija je uhapsila V.Đ. i on je saslušan u policiji.

– Stefan i njegov otac nisu lovci, odnosno nisu članovi lovačkog udruženja. V.Đ. je član Lovačkog udruženja “Panos” iz Višegrada. Vjerovatno ih je V.Đ. u nedjelju poveo da idu zajedno u lov – ističe izvor Srpskainfo.

On dodaje da niko sa sigurnošću ne zna šta se dešavalo u lovu, ali da se pojavilo više verzija o tome kako se sve izdešavalo.

Jedan od mještana Rogatice je ispričao da je čuo da su njih trojica otišli zajedno u lov.

– Čuo sam su u lov otišli u Višegradu, ali da su tokom lova prešli na teritoriju Rogatice. Tokom lova oni su se razdvojili i poslije nekog vremena V.Đ. je čuo da nešto hoda u blizini i mislio je da je divljač. On je iz karabina ispalio jedan hitac u tom pravcu, te je pogodio Nikolića. Kada je shvatio šta je uradio on i otac mladića su pritrčali Stefanu kako bi mu pomogli – kaže ovaj mještanin.

On je dodao, da su oni odmah mladića stavili u automobil i krenuli da ga voze prema Domu zdravlja Višegrad.

Međutim, Stefan je imao tešku povredu i ubrzo je iskrvario. Kada su došli pred bolnicu, ljekari su mogli samo konstatovati smrt mladića.  

Drugi mještanin sa kojim je ekipa Srpskainfo razgovarala kaže da je on čuo da su njih trojica prvo bili krenuli u ribolov.

– Postoji mnogo raznih priča. Prema jednoj od priča koje su do mene došle, valjda su oni tog dana išli da pecaju ribu, pa je, navodno, Stefanov otac vidio tragove divljih svinja. Tada su navodno otišli i uzeli neke puške u selu i otišli u lov – kaže sagovornik Srpskainfo.

Kako je dalje dodao, ni on niti iko sa sigurnošću ne zna šta se dalje događalo kobnih trenutaka.

Jedan od prijatelja porodice V.Đ. je ispričao da je Stefan bio jako dobar momak i da je ovo velika tragedija za Višegrad.

– To je jako dobra porodica, godinama ih poznajem. Velika je ovo tragedija za cijeli grad. Ne mogu ni zamisliti kako je njegovom ocu, ali i tetku koji ga je slučajno usmrtio – ističe ovaj sagovornik.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Dodo 18.01.2022. 08:14
  Nije to ni prva ni poslijednja tragična glupost koju rade naši "lovci".
Povezane vijesti
Od sutra "Dani sjećanja na juni 1992. godine" u Palama Od sutra "Dani sjećanja na juni 1992. godine" u Palama
Obilježavanje 80 godina od stradanja Srba Sarajevsko-romanijske regije Obilježavanje 80 godina od stradanja Srba Sarajevsko-romanijske regije
Krađa u Palama Krađa u Palama
Najčitanije
 • Dojave o bombama na više lokacija u Istočnom Sarajevu
  5h 58m
  0
 • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva zbog nanošenja tjelesnih povreda
  5h 9m
  0
 • Krađa u Palama
  6h 12m
  0
 • Uhapšeno lice osumnjičeno za promet narkoticima u Istočnom Sarajevu
  1h 46m
  0
 • Nestao Miloš Grahovac iz Nevesinja
  5h 13m
  0