Настрадали младић био у лову са оцем, преминуо на путу до дома здравља

17.01.2022. 13:49
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Младић Стефан Николић (21) из Вишеграда преминуо је на путу према болници, након што га је јуче код Рогатице у лову ранио В.Ђ. (50) из Пала, сазнаје Српскаинфо.

Извор за Српскаинфо открива да је несретни младић јуче био у лову заједно са оцем  и В.Ђ., те да је рањен несрећним случајем.

– Око подне В.Ђ. је хицем из карабина тешко ранио Николића. Николић је затим преминуо на путу до Дома здравља Вишеград – појашњава извор Српскаинфо.

Након смрти младића, полиција је ухапсила В.Ђ. и он је саслушан у полицији.

– Стефан и његов отац нису ловци, односно нису чланови ловачког удружења. В.Ђ. је члан Ловачког удружења “Панос” из Вишеграда. Вјероватно их је В.Ђ. у недјељу повео да иду заједно у лов – истиче извор Српскаинфо.

Он додаје да нико са сигурношћу не зна шта се дешавало у лову, али да се појавило више верзија о томе како се све издешавало.

Један од мјештана Рогатице је испричао да је чуо да су њих тројица отишли заједно у лов.

– Чуо сам су у лов отишли у Вишеграду, али да су током лова прешли на територију Рогатице. Током лова они су се раздвојили и послије неког времена В.Ђ. је чуо да нешто хода у близини и мислио је да је дивљач. Он је из карабина испалио један хитац у том правцу, те је погодио Николића. Када је схватио шта је урадио он и отац младића су притрчали Стефану како би му помогли – каже овај мјештанин.

Он је додао, да су они одмах младића ставили у аутомобил и кренули да га возе према Дому здравља Вишеград.

Међутим, Стефан је имао тешку повреду и убрзо је искрварио. Када су дошли пред болницу, љекари су могли само констатовати смрт младића.  

Други мјештанин са којим је екипа Српскаинфо разговарала каже да је он чуо да су њих тројица прво били кренули у риболов.

– Постоји много разних прича. Према једној од прича које су до мене дошле, ваљда су они тог дана ишли да пецају рибу, па је, наводно, Стефанов отац видио трагове дивљих свиња. Тада су наводно отишли и узели неке пушке у селу и отишли у лов – каже саговорник Српскаинфо.

Како је даље додао, ни он нити ико са сигурношћу не зна шта се даље догађало кобних тренутака.

Један од пријатеља породице В.Ђ. је испричао да је Стефан био јако добар момак и да је ово велика трагедија за Вишеград.

– То је јако добра породица, годинама их познајем. Велика је ово трагедија за цијели град. Не могу ни замислити како је његовом оцу, али и тетку који га је случајно усмртио – истиче овај саговорник.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Dodo 18.01.2022. 08:14
  Nije to ni prva ni poslijednja tragična glupost koju rade naši "lovci".
Повезане вијести
Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Ухапшен због пуцњаве у Палама Ухапшен због пуцњаве у Палама
Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 42m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 28m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 49m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 32m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 37m
  18