Ne volite da se sjećate, ali bez odobrenja UN proveli ste krvavu operaciju protiv Beograda

24.02.2022. 12:47
1
IZVOR: Telegraf.rs

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se javnosti u Rusiji prije početka specijalne operacije u Ukrajini, u kojoj je naveo razloge za intervenciju. Između ostalog, pomenuo je i NATO agresiju na SRJ, koja je izvedena bez odobrelja SB UN.

U svom posebnom obraćanju građanima Rusije, Putin je o bombardovanju rekao:

- Prvo su bez ikakvog odobrenja Savjeta bezbjednosti UN sproveli krvavu vojnu operaciju protiv Beograda. Koristili su avijaciju, rakete direktno u centru Evrope. Nekoliko nedjelja trajalo je neprekidno bombardovanje mirnih gradova, vitalne infrastrukture. Moramo podsjetiti na te činjenice, iako pojedine zapadne kolege ne vole da se sjećaju tih događaja, a kad mi govorimo o tome ne pozivaju se na norme međunarodnog prava nego na okolnosti koje tumače kako oni nalaze za shodno - rekao je predsjednik Rusije.

Zatim je došao red na Irak, Libiju, Siriju, što je dovelo do humanitarne katastrofe i užasna razaranja, rekao je Putin.

- Nelegitimno korišćenje vojne sile protiv Libije, izvrtanje svih odluka Savjeta bezbjednosti UN o libijskom pitanju dovelo je do potpunog uništenja države, a uz to nastalo je ogromno žarište međunarodnog terorizma i do toga da je zemlja utonula u humanitarnu katastrofu.

Sličnu sudbinu spremali su i za Siriju. Borbena dejstva zapadne koalicije na teritoriji te zemlje bez saglasnosti sirijske vlade i dozvole Savjeta bezbjednosti UN nije ništa drugo do agresija, intervencija.

- Ipak, posebno mjesto u tom nizu zauzima svakako invazija na Irak, takođe bez ikakvih pravnih osnova. Kao izgovor su iskoristili navodno pouzdane informacije kojima raspolažu SAD o tome da Irak ima oružje za masovno uništenje. A zatim se ispostavilo da u Iraku nema nikakvog hemijskog oružja. Nevjerovatno, začuđujuće, ali činjenica ostaje činjenica. Lagalo se na najvišem državnom nivou i s najviše govornice UN. Rezultat su ogromne žrtve, razaranja, nevjerovatna eskalacija terorizma - rekao je Putin, prenosi Telegraf.rs.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Istina 24.02.2022. 13:26
    Samo naprijed brate Putine. Do legla zla-anglosaksonaca, do Londona...
Povezane vijesti
Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka? Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka?
Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA
Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“ Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    4h 11m
    6
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    17h 41m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    16h 1m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    16h 41m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    15h 42m
    0