Nema turista u Trebinju

28.04.2020. 20:55
0
IZVOR: ATV

Pod platanima prošle godine oko 1. maja, sve je vrvilo od turista. Danas potpuno drugačija slika, Trebinje je prazno.

Prošle godine u ovom periodu u Trebinju je noćilo preko 20.000 turista, ove godine pandemija korona virusa je ugasila turizam. Gubitke svi sabiraju, ugostitelji su prvi na udaru.

- Pa mislim da je jedna od najugroženijih branši ugostiteljstvo, putnički prevoz i turizam uopšte. Veliki će gubici biti, pitanje je da li će se svi subjekti i moći oporaviti od ove situacije - rekao je Jugoslav Deretić, ugostitelj.

Ne rade ni hoteli, sve rezrvacije za jun i jul su otakazane, gubitaka će naravno biti. Dva mjeseca koliko nisu radili hotlijeri su iskoristili da urede i poprave sve što je bilo potrebno. Velike nade polažu u ljeto i domaće turiste.

- Spremno i jedva čekamo naše nove posjetioce. Takođe u proteklom periodu smo radili na marketingu hotela i promovisanju akcije "Ne otkazuj već odloži svoj put u Trebinje - kaže Milica Nosović, PR menadžer hotela "Nar", Trebinje. 

- Provesti ljeto u Trebinju je predivno, nažalost ova situacija koja nas je zadesila je uplašila mnoge, nadamo se boljim vremenima koja će doći tokom sezone juna i jula - ističe Vanja Kundačina, menadžer hotela "Integra", Trebinje.

Isto misle i u trebinjskoj Turističkoj organizaciji, stranci se ove godine ne očekuju, ali kažu sve zavisi od Evrope.  Zavisi i od turističkih destinacija na moru jer u Trebinje dolaze isti turisti kao u Dubrovnik ili na crnogorsko primorje.  

- Ono o čemu će se u narednom periodu povesti računa jesu upravo domaći turisti  i prilagođavanje ponude domaćim turistima . Promovisaćemo Trebinje i u narednom periodu kao i do sada. U ovom momentu se samo možemo okrenuti online marketingu - kaže Marko Radić, direktor TO Trebinje.

Prihodi od boravišne takse prošle godine su bili utrostručeni, od ove se očekivalo još više, zato je i grad Trebinje mnogo izgubio. Da se ponovo stane na noge trebaće  vremena, zabrinjava i činjenica da je većina trebinjskih ljetnjih manifestacija otkazana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 41m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 43m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 36m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 41m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 44m
    1