Нема туриста у Требињу

28.04.2020. 20:55
0
ИЗВОР: ATV

Под платанима прошле године око 1. маја, све је врвило од туриста. Данас потпуно другачија слика, Требиње је празно.

Прошле године у овом периоду у Требињу је ноћило преко 20.000 туриста, ове године пандемија корона вируса је угасила туризам. Губитке сви сабирају, угоститељи су први на удару.

- Па мислим да је једна од најугроженијих бранши угоститељство, путнички превоз и туризам уопште. Велики ће губици бити, питање је да ли ће се сви субјекти и моћи опоравити од ове ситуације - рекао је Југослав Деретић, угоститељ.

Не раде ни хотели, све резрвације за јун и јул су отаказане, губитака ће наравно бити. Два мјесеца колико нису радили хотлијери су искористили да уреде и поправе све што је било потребно. Велике наде полажу у љето и домаће туристе.

- Спремно и једва чекамо наше нове посјетиоце. Такође у протеклом периоду смо радили на маркетингу хотела и промовисању акције "Не отказуј већ одложи свој пут у Требиње - каже Милица Носовић, ПР менаџер хотела "Нар", Требиње. 

- Провести љето у Требињу је предивно, нажалост ова ситуација која нас је задесила је уплашила многе, надамо се бољим временима која ће доћи током сезоне јуна и јула - истиче Вања Кундачина, менаџер хотела "Интегра", Требиње.

Исто мисле и у требињској Туристичкој организацији, странци се ове године не очекују, али кажу све зависи од Европе.  Зависи и од туристичких дестинација на мору јер у Требиње долазе исти туристи као у Дубровник или на црногорско приморје.  

- Оно о чему ће се у наредном периоду повести рачуна јесу управо домаћи туристи  и прилагођавање понуде домаћим туристима . Промовисаћемо Требиње и у наредном периоду као и до сада. У овом моменту се само можемо окренути онлине маркетингу - каже Марко Радић, директор ТО Требиње.

Приходи од боравишне таксе прошле године су били утростручени, од ове се очекивало још више, зато је и град Требиње много изгубио. Да се поново стане на ноге требаће  времена, забрињава и чињеница да је већина требињских љетњих манифестација отказана.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 31m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 15m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 28m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 0m
    0