Nemanja Majdov: Džudo je u našoj kući tema 25 časova dnevno

16.04.2020. 13:40
1
IZVOR: Glas Srpske

Šampion svijeta u džudu iz 2017. godine i trećeplasirani na prvenstvu prošle godine Nemanja Majdov poručio je da mu cjelokupa situacija nastala zbog virusa korona ne pada previše teško, jer u svom domu u Istočnom Sarajevu ima sve što mu je potrebno za trening.

Najbolji srpski džudista svih vremena odgovarao je na pitanja pratilaca “Instagram” profila Evropske džudo federacije, naglasivši da mnogo lakše podnosi karantin nego običan narod.

- Otac mi je trener, a stariji brat džudista, tako da imamo o čemu da pričamo i šta da radimo. Džudo je tema u kući 25 časova dnevno pa mi nije dosadno. Ipak, malo je neobično, ali mnogo manje nego ljudima koji su navikli na drugačiji ritam, a sada je on potpuno promijenjen poslije uvođenja neophodnih mjera da bismo što prije prebrodili ovo - rekao je Majdov.

Ljubav prema ovom sportu naslijedio je od oca, koji je prije 11 godina osnovao Džudo klub "Randori". Dobro je poznata priča da su se svi uspjesi počeli kovati na spratu kuće, koji je otac Ljubiša preuredio u salu za džudo. Kako su braća Majdov nizali uspjeh za uspjehom u mlađim kategorijama i kada se vidjelo da će biti vrhunski džudisti, tako su i uslovi za treniranje bivali sve bolji. Vrhunac je teretana, koja se nalazi tik uz kuću.

- Od prije nekoliko mjeseci u kući imam sve što mi je potrebno. Imam odlične uslove, ne samo ja, nego i svi momci iz kluba. Trudim se svakodnevno da im otkrijem poneku tajnu ovog sporta i nadam se da će neko od njih da me prestigne. Imaju veliku ljubav i volju, što je možda i presudno. Ne znam da li će neko od njih biti prvak svijeta, ali znam da ako budu radili ovako kao sada mogu da naprave mnogo. Kada ih pitam šta žele da postignu, odgovaraju mi da žele da budu svjetski i olimpijski šampioni. To se traži. Odgovor “ne znam” ili nešto slično nije prihvatljiv, jer otkriva da nemate jasan cilj - rekao je Majdov.

A njegov cilj odavno je jasan - olimpijska medalja, po mogućnosti zlatna. Odgađanje Igara za iduću godinu ništa nije promijenilo.

- Mislim da je to dobra odluka, jer i ako prođe pandemija za mjesec ili dva, jednostavno svi sportisti ne bi imali iste uslove da se pripreme, što nije pošteno. Odavno sam potisnuo odgađanje Igara i pomjerio planove za godinu dana. Sada imam 23 godine, a ubijeđen sam da ću sa 24 biti iskusniji i snažniji te da ću ispuniti svoj cilj - rekao je Majdov.

Opuštanje u streljani

Sada već možemo reći trening kompleks porodice Majdov osim dvorane za treninge, tatamija i teretane odnedavno je upotpunila i streljana, mjesto u kojem se Nemanja opušta.

- To je moj hobi. Kada pucam zaboravim na sve ostalo i mogu da kažem da mi izuzetno prija. Srećan sam što imam kutak za sebe, u kojem mogu malo da se opustim - rekao je Majdov.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Đoko 16.04.2020. 15:13
    Sreća pa nisam u vašoj kući
Povezane vijesti
Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova
Nemanja Majdov: Bog mi je dao snage da budem prvak Evrope Nemanja Majdov: Bog mi je dao snage da budem prvak Evrope
Majdov s medaljom šampiona Evrope svečano dočekan u Istočnom Sarajevu (VIDEO) Majdov s medaljom šampiona Evrope svečano dočekan u Istočnom Sarajevu (VIDEO)
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 31m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    21h 36m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    17h 45m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 24m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    15h 52m
    0